ERF
search
accessibility

11.06.2024

Obilježen Mjesec svjesnosti o afaziji na ERF-u

Lipanj je mjesec posvećen afaziji! Afazija je stečeni jezični poremećaj koji se najčešće javlja nakon moždanog udara. Utječe na svakodnevni život pojedinca i njegove obitelji, ograničava sudjelovanje i uvodi promjene u različite sastavnice njihova života. Afazija je često pogrešno shvaćena što jača njezin negativan utjecaj. Osobe s afazijom suočavaju se s gubitkom autonomije, promjenom uloga, stigmatizacijom te osjećajem bespomoćnosti i izoliranosti. Prepoznavanje i razumijevanje ovog poremećaja u društvu može dovesti do velikih promjena i tako pozitivno utjecati na živote osoba s afazijom. Motivirani željom za pozitivnom promjenom, lipanj je pravo vrijeme da progovorimo o afaziji!

U petak, 7. lipnja 2024. godine u organizaciji Sveučilišta u Zagrebu Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta obilježen je Mjesec svjesnosti o afaziji.

Program je otvorio Komorni orkestar Sveučilišta u Zagrebu pod vodstvom Jože Haluze, nakon čega je uslijedila uvodna riječ prodekana za poslovanje doc. dr. sc. Damira Miholića i predavanje organizatorica prof. dr. sc. Tatjane Prizl Jakovac i asistentice Ane Došen, mag. logoped. Zatim su slijedila predavanja pozivanih izlagača prof. dr. sc. Jelene Kuvač Kraljević, prof. dr. sc. Ane Leko Krhen, mr. sc. Sanje Habus, prof. logoped, Kornelije Berečić Augustinović, mag. logoped, Paole Danjek, mag. logoped. i studentica logopedije Ivane Kristić i Elene Kende, predstavnice Sekcije za afazije udruge Logomotiva.

Popis obavijesti