ERF
search
accessibility

Sporazumi o suradnji

Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu vrlo aktivno sudjeluje u svim oblicima međunarodne suradnje sa stranim institucijama i na taj način omogućuje svojim studentima i djelatnicima razmjenu iskustava i znanja a stranim studentima i profesorima upoznavanje s našim načinom rada i kvalitetno usavršavanje.

Sporazumi u okviru Erasmus+ programa najčešći su oblik bilateralne suradnje i temelj za razmjenu studenata u programu Erasmus+. Na Sveučilištu u Zagrebu, Erasmus+ sporazumi dogovaraju se i potpisuju na fakultetskoj razini, svaki fakultet sam dogovara svoje suradnje. Svaka suradnja zahtijeva kontinuirani rad i dogovore sa stranim partnerima, provjeru kompatibilnosti studijskih programa, razmjenu informacija o ponudi predmeta na engleskom jeziku, itd.

Važno je napomenuti da je suradnju potrebno dogovoriti i sporazum potpisati godinu dana prije nego što on stupi na snagu. Na Sveučilištu u Zagrebu, rok za potpisivanje Erasmus + sporazuma je 1.11. tekuće godine za sljedeću akademsku godinu (npr. do 1.11.2023. potrebno je potpisati sporazum koje će vrijediti za 2024/2025.)

Inicijativa za pokretanje suradnje dolazi ili od stranih partnera ili Ured za međunarodnu suradnju Fakulteta sam predlaže suradnju potencijalnim stranim partnerima ili od profesora koji već imaju kontakte s kolegama na stranim sveučilištima i žele pokrenuti suradnju i mogućnost razmjene.

U izborniku pod Erasmus+ sporazumi, možete naći popis važećih sporazuma za sljedeću akademsku godinu.