ERF
search
accessibility

Dan doktoranada 2022.

Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu nositelj je dva sveučilišna poslijediplomska doktorska studija: Prevencijska znanost i studij invaliditeta i Poremećaji jezika, govora i slušanja.

U prostorima Nastavno-kliničkog centra Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu  u petak, 9. rujna 2022. godine održan je 1. Dan doktoranada Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u kojem su sudjelovali doktorandi s oba poslijediplomska doktorska studija kao i njihovi profesori. Uz dva plenarna izlaganja o doktorskoj izobrazbi u svijetu i u Hrvatskoj koja su održale prof. dr. sc. Melita Kovačević i Ana Fruk, središnje događanje bilo je predstavljanje nacrta ili ideja istraživanja u kojem je sudjelovalo 26 doktoranada. Dan doktoranada završio je dinamičnom i konstruktivnom raspravom o mogućnostima unaprjeđenja poslijediplomskih doktorskih studija na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu. Doktorani su istaknuli da bi tijekom studija bilo poželjno osigurati više prilika za razvoj generičkih vještina, pružiti im veću podršku u objavljivanje radova te razvijanje online platforme za razmjenu informacija među studentima.

Na doktorskom studiju Poremećaji jezika, govora i slušanja dodijeljena je nagrada doktorandici Antoniji Blaži, mag. logoped. za znanstveni rad pod naslovom Influence of internal and external factors on early language skills: A cross-linguistic study koji je objavljen u suradnji s inozemnim suatorima u časopisu Infant Behavior and Development.


Program