ERF
search
accessibility

Ispiti

Ispitni rokovi

Ispitni predrok (svi studiji) u ak. god. 2023./2024.

Zimski ispitni predrok: 22. – 26.1.2024. (odnosi se na predmete koji se izvode u zimskom semestru)
Ljetni ispitni predrok: 3. – 7.6.2023. (odnosi se na predmete koji se izvode u ljetnom semestru)

Ispitni rok (svi studiji) u ak. god. 2023./2024.

Zimski ispitni rok: 29.1. – 23.2.2024.
Ljetni ispitni rok: 10.6. – 5.7.2024.
Jesenski ispitni rok: 26.8. – 13.9.2023.

Prijava i odjava ispita

Ispiti se mogu prijaviti i odjaviti putem Studomata najkasnije do 12 sati zadnjeg radnog dana prije ispitnog roka, stoga vikendom i/ili blagdanima nije moguće izvršiti prijavu/odjavu ispita ukoliko je riječ o ispitnom roku koji se održava neposredno nakon neradnog dana.

Ukoliko student odjavi ispit putem Studomata smatra se da student ispit nije niti prijavio (ne računa se kao izlazak na ispit).

Student koji ne odjavi ispit putem Studomata i ne pristupi ispitu nastavnik će u Nastavničkom portalu evidentirati "0" (0 = "nije pristupio ispitu"), te je time student evidentiran kao da na tom ispitnom roku nije zadovoljio (računa se kao izlazak na ispit). (čl. 50. Pravilnika o studiranju na preddiplomskim i diplomskim studijima ERF-a).

Broj izlazaka na ispit

Ispit iz istog predmeta može se polagati najviše 4 puta. Četvrti put ispit se polaže pred ispitnim povjerenstvom. Student koji četvrti put nije položio ispit iz istog predmeta, obvezan je, u odgovarajućem semestru iduće akademske godine, ponovno upisati i odslušati taj predmet, a polaganju ispita ne može pristupiti prije nego što izvrši svoje obveze sukladno studijskom programu. Ako student i nakon ponovljenog upisa predmeta ne položi ispit (najviše 4 puta), gubi pravo studiranja na upisanom studiju. (čl. 57. Pravilnika o studiranju na preddiplomskim i diplomskim studijima ERF-a)

Postupak polaganja izbornog predmeta na drugoj sastavnici Sveučilišta u Zagrebu

Prije polaganja izbornog predmeta na drugoj sastavnici Sveučilišta u Zagrebu student je dužan u studentskoj službi matičnog fakulteta (ERF) ovjeriti prijavnicu (može se nabaviti na porti Fakulteta). Nakon položenog ispita ovjerenu prijavnicu s potpisom nastavnika potrebno je ovjeriti u studentskoj službi fakulteta na kojem se polaže ispit te istu dostaviti u studentsku službu matičnog fakulteta (ERF)