ERF
search
accessibility

O djelatniku

prof. dr. sc. Lelia Kiš-Glavaš

Zvanje: redoviti profesor u trajnom zvanju
Lokacija: 17
Telefon:+385 1 245-7527
E-mail: E-mail
Organizacijska jedinica: Odsjek za inkluzivnu edukaciju i rehabilitaciju
Godina diplomiranja:1989.
Godina magistriranja:1994.
Godina doktoriranja:1999.
Na sveučilištu od:1989.

Nastava

prijediplomski

diplomski

doktorski

specijalistički

Konzultacije

prema dogovoru putem e-maila

Životopis

Lelia Kiš-Glavaš redovita je profesorica u trajnom zvanju na  Odsjeku za inkluzivnu edukaciju i rehabilitaciju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Obnaša funkciju Koordinatorice za studente s invaliditetom te zamjenice voditeljice Centra za savjetovanje i podršku studentima i članica je Odbora za znanstvenoistraživačku djelatnost. Od 2004. do 2009. godine bila je Prodekanica za znanost a od 2009. do 2011. godine Voditeljica međunarodne suradnje te od 2012. do 2014. godine Voditeljica studijskih programa Rehabilitacija i Edukacijska rehabilitacija. 

Na Sveučilištu u Zagrebu predsjednica je Povjerenstva za studente s invaliditetom, a bila je i voditeljica sveučilišnog Tempus projekta Education for Equal Opportunities at Croatian Universities – EduQuality (2010. – 2013.). Nositeljica je i izvoditeljica sveučilišnog izbornog kolegija Vršnjačka potpora studentima s invaliditetom koji se nudi na svim studijskih programima Sveučilišta u Zagrebu.

Članica je brojnih stručnih udruga i povjerenstava, sudjelovala je u izradi nekoliko zakona i podzakonskih akata i bila je članica Nacionalne skupine za unapređenje socijalne dimenzije visokog obrazovanja. Trenutno je članica Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom, Nacionalnog vijeća za razvoj socijalnih politika, Stručnog savjeta Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom i Koordinacije Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom za podršku u visokom obrazovanju kao i Ambasadorica za uključivanje i raznolikost imenovana od strane Agencije za mobilnost i programe EU. 

Udata je, majka dvoje odrasle djece i Lovrina baka.

Povijest zaposlenja

Sveučilište u Zagrebu, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Odsjek za inkluzivnu edukaciju i rehabilitaciju od 1. listopada 1989.