ERF
search
accessibility

02.02.2024

Znanstveni skup "Korištenje suvremenih tehnologija u istraživanjima adolescencije" 15. veljače 2024. na ERF-u

U četvrtak, 15. veljače 2024. godine na Sveučilištu u Zagrebu Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu održat će se znanstveni skup “Korištenje suvremenih tehnologija u istraživanjima adolescencije”.

Generacija adolescenata u svijetu broji više od 1.8 milijardi mladih te je najveća u povijesti. Odrastanje je danas obilježeno brojnim društvenim i ekonomskim krizama, klimatskim promjenama te kompleksnim čimbenicima u okruženju koji dovode do raznih individualnih razvojnih putanji. Ukoliko želimo odgovoriti na sve potrebe mladih danas, potrebno je promišljati o suvremenim metodama i korištenju tehnologije u istraživanjima adolescencije i u našem domaćem kontekstu. Odgovore o individualnim razlikama u životnim pričama adolescenata mogu nam dati razne metode uzorkovanja svakodnevnog iskustva te kombiniranje fizioloških mjerenja s tradicionalnim mjerama ljudskog razvoja.

Ovim skupom voljeli bismo započeti dijalog u području, povezati domaće znanstvenike koji imaju iskustva u raznim studijama adolescencije uz pomoć tehnologije, ali i inspirirati neka buduća istraživanja i projekte.

Skup će se održati u dvorani Plitvice u zgradi Nastavno-kliničkog centra Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, Kampus Borongaj (Borongajska cesta 83f, Zagreb) prema programu.

Sudjelovanje na znanstvenom skupu je u potpunosti besplatno te je dio aktivnosti Uspostavnog HRZZ projekta Testiranje 5c modela pozitivnog razvoja mladih: tradicionalno i digitalno mobilno mjerenje (P.R.O.T.E.C.T. UIP-2020-2852).

Skup je namijenjen svim doktorandima te istraživačima koji se žele upoznati s metodologijom uzorkovanja iskustva, momentarne procjene, dnevničkih studija te primjene fizioloških i ambulatornih mjera u području adolescencije i šireg ljudskog razvoja.

Prijave na skup su obavezne pa Vas molimo za prijavu putem sljedeće poveznice: Korištenje suvremenih tehnologija u istraživanjima adolescencije (15.2.2024.)

Radujemo se susretu s Vama!
Tim projekta P.R.O.T.E.C.T.

Popis obavijesti