Rukometašice ERF-a nove sveučilišne prvakinje

Već dugi niz godina članovi Studentske športske udruge Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu sudjeluju u natjecanjima Zagrebačkog sveučilišnog športskog saveza gdje se kroz cijelu akademsku godinu natječu međusobno s drugim fakultetima odnosno sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu u različitim ekipinim i individualnim sportovima.

Ženska rukometna ekipa Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta kroz siječanj i veljaču sudjelovala je u sveučilišnoj ligi i odigrala pet utakmica u dvorani Kineziološkog fakulteta. Pobjedama protiv Kineziološkog fakulteta (11:13), Fakulteta elektrotehnike i računarstva (11:13), Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta (24:12), Građevinskog fakulteta (23:19) te Medicinskog fakulteta (16:8) ostala je jedina neporažena ekipa na tablici te tako osvojila prvo sveučilišno zlato u nekom ekipnom sportu u povijesti našeg Fakulteta. Njihovo rukometno znanje, trud i zajedništvo potvrđeno je i individualnim priznanjima. Najboljom golmanicom lige proglašena je Sara Bubalo, studentica 2. godine diplomskog studija Edukacijska rehabilitacija, a najboljim strijelcem te najkorisnijom igračicom (MVP) lige proglašena je Mia Kovačević, studentica 3. godine preddiplomskog studija Rehabilitacija.

Nedugo nakon ligaškog natjecanja, u ožujku je u Sportskoj dvorani Martinovka odigrano i sveučilišno kup natjecanje za studentice. Naše su studentice u polufinalnoj utakmici izgubile protiv Medicinskog fakulteta (12:15), ali su već sljedeći vikend ponovno nadigrale Fakultet elektrotehnike i računarstva (23:17) te tako ERF-u donijele i brončanu medalju. Ovo dvostruko odličje u ak. god. 2021./2022. fantastičan je uspjeh naše najtrofejnije sportske ekipe i od srca im čestitamo na tome.

Kao i ostale sportaše našeg fakulteta, rukometašice u svibnju očekuje i nastup na Humanijadi - sportskom susretu biomedicinskih fakulteta iz Hrvatske i susjedne Bosne i Hercegovine.

Za ekipu Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta nastupale su: Sara Bubalo, Jelena Barišić, Marija Bralić, Božena Ćubelić, Irena Ćutuk, Mihaela Jakopović, Sara Jozić, Mia Kovačević, Ivana Marić, Erika Štefanović, Enia Žudić i Lucia Žudić, a trener ekipe je Danijel Karamatić.

Fotografije: Unisport ZG