Javni poziv za podnošenje prijava za posao popisivača i kontrolora popisa stanovništva u 2021.

javni poziv 4Druga faza provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine, u kojoj će sudjelovati popisivači i kontrolori, provest će se na području Republike Hrvatske od 27. rujna do 17. listopada 2021. Iznimno, Popis će se moći provoditi najdulje do 29. listopada 2021. ako se ustanovi da do 17. listopada 2021. nisu popisane sve popisne jedinice.

Prema informacijama Državnog zavoda za statistiku (DZS), tijekom prošle godine u provođenju Popisa poljoprivrede studenti su se pokazali kao izuzetno elokventni i uspješni popisivači te bi DZS želio uključiti studente i u provedbu popisa stanovništva.

Zainteresirani kandidati (studenti) za sudjelovanje u Popisu trebaju na mrežnim stranicama Popisa (www.popis2021.hr) popuniti prijavu za popisivača/kontrolora, odgovarajući na pitanja o osobnim podacima, iskustvu u poslovima anketiranja, informatičkoj pismenosti te na demografska pitanja.

Rok za podnošenje prijava je od 23. lipnja do 15. srpnja 2021. Kandidat može samo jedanput popuniti prijavu. Pri popunjavanju prijave obavezan je priložiti obostrano skeniranu fotokopiju osobne iskaznice.

Više informacija o prijavama dostupno je u prilogu i mrežnim stranicama popis2021.hr