Knjižnica Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta

O knjižnici

Knjižnica Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta je specijalizirana za znanstveno područje društvenih znanosti polje edukacijsko-rehabilitacijske znanosti (grane: inkluzivna edukacija i rehabilitacija, kriminologija i poremećaji u ponašanju) i polje logopedija (grane komunikacijski i jezični poremećaji i specifične teškoće učenja, glasovno-govorni poremećaji, oštećenje sluha i poremećaji gutanja i hranjenja) tako da knjižni fond od 9.000 knjiga karakterizira velika raznolikost naslova. Knjige po svom sastavu u potpunosti pokrivaju potrebe studenata za obveznom literaturom iz svih kolegija s tim da se kontinuirano dopunjava fond novim stručnim naslovima.

Knjižnica posjeduje sva godišta časopisa "Defektologija" koji je izlazio od 1965. godine do 1995. godine. Od 1996. godine časopis se zove Hrvatska revija za rehabilitacijska istraživanja. Isto tako posjeduje i sva godišta druga dva časopisa koje Fakultet izdaje: Kriminologiju i socijalnu integraciju koji izlazi od 1993. godine i Logopediju koja je započela s objavljivanjem iza 1995. godine.

Sav je knjižnični fond obrađen tako da omogućuje pretraživanje po naslovu, autoru i ključnim riječima. Na mrežnoj stranici Knjižnice dostupan je on-line katalog knjižnice kao i informacije o samoj knjižnici, novostima, korisnim poveznicama, dostupnim stranim i domaćim stručnim i znanstvenim e-časopisima. Fond se sastoji od znanstvenih i stručnih knjiga i časopisa, referentne literature te specijalističkih, magistarskih i doktorskih radova.

Kao visokoškolska knjižnica namijenjena je kako djelatnicima i studentima matičnog fakulteta tako i djelatnicima i studentima ostalih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Kontakt i radno vrijeme

Voditelj knjižnice
Matija Panić, mag. bibl.
Telefon: +385 (0)1 245 7515
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Radno vrijeme knjižnice i čitaonice
ponedjeljak - petak
8:00 - 18:00 h

NAPOMENA:
Zbog trenutne epidemiološke sitacije knjižnica je
do daljnjega otvorena od 9:00 do 15:00 sati, uz posebne uvjete.