Poziv na obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom 2. prosinca 2022.

ERFUNIZG mdosi 2022 pozivnicaPovodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom Studentski zbor Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu drugu godinu za redom organizira događanje u sklopu projekta „OSI - Otkrij, Spoznaj, Iskusi!“ koje će se održati u petak, 2. prosinca 2022. od 16,00 do 21,00 sat u dvorani PAUK Studentskog doma Stjepan Radić.

Temeljna je svrha ovog projekta obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i to kroz edukaciju studentske populacije o određenim teškoćama s kojima se osobe s invaliditetom svakodnevno suočavaju.

Svjesne kako je iskustveno učenje jedan od najkvalitetnijih i studentima najatraktivnijih načina učenja, OSI nije još jedno u nizu predavanja prepunog stručne terminologije već edukativno-iskustvene radionice koje provode studenti ERF-a. Osim zanimljivih informacija predstavljenih na svima razumljiv način, pripremamo i mnoštvo aktivnosti poput poligona i simulacija oštećenja za koje vjerujemo da će svima biti privlačne.

Jedno od osnovnih načela kojima se vodimo pri provedbi svojih projekata je „Ništa o nama, bez nas“ te smo upravo iz tog razloga u proces izrade i provedbe radionica uključujemo i osobe s invaliditetom od kojih će dio prisustvovati i na samom projektu. Studenti će kroz razgovor s osobama imati priliku dobiti sliku inkluzije kakva bi zaista trebala biti i kakva ona trenutno jest.

Svrha ovog projekta nije „još jedan informativni letak“ ili humanitarna akcija, već omogućiti studentima da se upoznaju sa stvarnim osobama i na vlastitoj koži iskuse djelić njihova iskustva. Želimo preusmjeriti fokus s pojma invaliditet na OSOBU s invaliditetom i teoriju spojiti s praksom.

Nadamo se čim većem broju posjetitelja jer tek kada znamo i razumijemo možemo uistinu prihvatiti.

Studentski zbor ERF-a