Održan susret alumnija koji su diplomirali na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu od 1979. do 1986. godine

U ponedjeljak, 24. listopada 2022. godine na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održana je alumni priča pod nazivom Alumni kao snaga Sveučilišta – uspješna priča Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Održan je i 3. susret generacija alumna ERF-a koji su diplomirali od 1979. do 1986. godine.

Gosti predavanja bili su Darija Hercigonja Salamoni, mag. logoped., Marija Kirinić, dipl. defektolog i Dubravka Stijačić prof. socijalni pedagog, dok je cijelo događanje moderirala i vodila izv. prof. dr. sc. Ivana Borić. Susret je započeo intoniranjem akademske himne „Gaudeamus igitur“, nakon čega je okupljene pozdravio dekan Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta izv. prof. dr. sc. Ante Bilić Prcić koji je dao povijesni pregled djelovanja Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u proteklih 60 godina. Svečanosti je nazočio prof. dr. sc. Mario Šafran, predsjednik Saveza ALUMNI Sveučilišta u Zagrebu i rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić.

Predsjednica alumni udruge ERF-a prof. dr. sc. Zrinjka Stančić osvrnula se na 12 godina djelovanja Udruge AMCA ERF i aktivnosti koje kontinuirano provodi poput organiziranja susreta članova kroz predavanja i okrugle stolove, kroz izdavačku djelatnost u cilju ostvarivanja ciljeva Udruge, pritom posebno istaknuvši humanitarne aktivnosti u kojima sudjeluju studenti ERF-a.

U nastavku događanja uslijedila su pitanja i komentari iz publike, a događanje je uveličao i nastup pjevačkog zbora OZANA kojeg čine mlade i odrasle osobe s intelektualnim poteškoćama. Članovi zbora izveli su pjesmu „Ljubav se ne trži niti ne kupuje“ i svojom su izvedbom izmamili osmijeh na lica i toplinu oko srca svih prisutnih.

Susret je nastavljen u radosnom prisjećanju događaja iz prošlosti uz prigodni domjenak.