Uspješno proveden projekt solidarnosti "Perspektivu promijeni, razumijevanje pokreni"

Projekt "Perspektivu promijeni, razumijevanje pokreni" provele su naše studentice edukacijske rehabilitacije – Jana Korlević, Dora Rob, Ana Knežević i Laura Verdnik te studentica pedagogije, sa Filozofskog fakulteta u Rijeci, Sandra Malek, u suradnji s Udrugom Aktivni građani iz Zagreba. Mentor na projektu bio je doc. dr. sc. Damir Miholić, s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu.

Cilj projekta je promicanje inkluzije i osvještavanje o različitostima kroz senzibilizaciju društva na osobe s invaliditetom. U sklopu projekta proveden je ciklus od 15 radionica sa šestim razredima Oš Matka Laginje u Zagrebu, a projekt je trajao od 15. siječnja 2022. do 14. srpnja 2022. godine.

U osmišljavanju i provedbi radionica sudjelovale su i osobe s invaliditetom, čime je obuhvaćena i njihova perspektiva na invaliditet koji imaju, kako bi se na vjerodostojan način učenicima mogao približiti pojedini invaliditet. Na ovaj način, kroz direktni kontakt s učenicima, omogućeno im je da sami iznesu svoje viđenje vlastitog invaliditeta, a učenici su imali priliku djelomično, na kratki vremenski period, postaviti se u ulogu osobe koja ima određen invaliditet i postaviti im pitanja u vezi onog što ih je zanimalo.

Projekt je sufinanciran iz programa "Europske snage solidarnosti".

Za više informacija: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.