Natječaji za dodjelu Stipendije Grada Zagreba za studente preddiplomskih, diplomskih, integriranih ili poslijediplomskih studija pripadnicima romske nacionalne manjine za akademsku godinu 2020./2021.

U srijedu, 21. listopada 2020. godine Grad Zagreb je raspisao sljedeće natječaje za dodjelu Stipendije Grada Zagreba za pripadnike romske nacionalne manjine:

Rok za predaju molbi je 5. studenoga 2020. godine.

Detaljnije informacije o postupku prijave i prijavni obrasci dostupni su na mrežnoj stranici Grada Zagreba.

Natječaji za dodjelu Stipendije Grada Zagreba za izvrsnost studentima preddiplomskih, diplomskih, integriranih ili poslijediplomskih studija za akademsku godinu 2020./2021.

U srijedu, 21. listopada 2020. godine Grad Zagreb je raspisao sljedeće natječaje za dodjelu Stipendije Grada Zagreba za izvrsnost:

Rok za predaju molbi je 5. studenoga 2020.

Detaljnije informacije o postupku prijave i prijavni obrasci dostupni su na mrežnoj stranici Grada Zagreba.

Natječaj za dodjelu stipendije Grada Zagreba za studente preddiplomskih, diplomskih ili poslijediplomskih studija pripadnicima romske nacionalne manjine za akademsku godinu 2019./2020.

Raspisani su Natječaji za dodjelu stipendije Grada Zagreba za studente preddiplomskih, diplomskih ili poslijediplomskih studija pripadnicima romske nacionalne manjine za akademsku godinu 2019./2020.

Rok za predaju molbi je 7. studenoga 2019.

Detaljnije informacije dostupne su na mrežnoj stranici Grada Zagreba.

Natječaj za dodjelu stipendije Grada Zagreba za izvrsnost studentima preddiplomskih, diplomskih ili poslijediplomskih studija za akademsku godinu 2019./2020.

Raspisani su Natječaji za dodjelu stipendije Grada Zagreba za izvrsnost studentima preddiplomskih, diplomskih ili poslijediplomskih studija za akademsku godinu 2019./2020.

Rok za predaju molbi je 7. studenoga 2019.

Detaljnije informacije dostupne su na mrežnoj stranici Grada Zagreba.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo natječaj za dodjelu 400 državnih stipendija za posebne skupine studenata za akademsku godinu 2019./2020. redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj

Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo je Natječaj za dodjelu 400 državnih stipendija za posebne skupine studenata za akademsku godinu 2019./2020. redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj

Državne stipendije dodjeljuju se u skladu s Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju za posebne skupine studenata (Narodne novine, broj 74/2019.).

Državne stipendije dodjeljuju se u kategoriji 1 - redovitim studentima studijskih programa za deficitarna zanimanja s naglaskom na deficitarne nastavničke studijske programe - 270 stipendija

Studijski programi za deficitarna zanimanja:

 • Medicina
 • Farmacija
 • Računarstvo
 • Elektrotehnika
 • Strojarstvo
 • Matematika
 • Matematika – nastavnički
 • Fizika – nastavnički
 • Fizika
 • Rehabilitacija
 • Logopedija
 • Informatika – nastavnički
 • Anglistika
 • Anglistika - nastavnički

Državne stipendije dodjeljuju se u kategoriji 2 - redovitim studentima osobama s invaliditetom - 70 stipendija.

Državne stipendije za posebne skupine studenata dodjeljuju se u kategoriji 3 - redovitim studentima kategoriziranim sportašima s valjanom kategorizacijom - 10 stipendija.

Državne stipendije dodjeljuju se u kategoriji 4 - redovitim studentima kojima je kao djeci bilo priznato pravo na socijalnu uslugu smještaja ili organiziranog stanovanja - 10 stipendija.

Državne stipendije dodjeljuju se u kategoriji 5 - redovitim studentima koji su na muzičkim ili umjetničkim akademijama u Republici Hrvatskoj – darovitim mladim umjetnicima - 10 stipendija.

Državne stipendije dodjeljuju se u kategoriji 6 - redovitim studentima bez oba roditelja - 10 stipendija.

Državne stipendije dodjeljuju se u kategoriji 7 - redovitim studentima roditeljima - 20 stipendija.

Prijava na Natječaj

Prijave se podnose putem elektroničkog obrasca koji je dostupan na sljedećoj poveznici:: posebne.stipendije.eu.

Rok za prijavu

Prijave na natječaj za dodjeljivanje državnih stipendija podnose se od 14. listopada 2019. do 4. studenoga 2019. godine (uključujući i 4. studenoga). Elektroničke prijave zatvaraju se u ponedjeljak 4. studenoga 2019. godine u 12.00 sati. Kao datum podnošenja prijave uzimat će se datum elektroničkog zaprimanja prijave.

Detaljne informacije dostupne su na mrežnoj stranici Ministarstva znanosti i obrazovanja RH.