Natječaj za stipendije programa Fulbright za ak. god. 2023./2024.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za mobilnost i programe EU-a i Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u RH objavljuju natječaj za stipendije programa Fulbright za akademsku godinu 2023/2024.:

  1. Stipendije za preddoktorska istraživanja u trajanju od dva semestra (9 mjeseci). Rok za prijavu: 30. svibnja 2022.
  2. Stipendije za postdoktorska istraživanja u trajanju od jednog ili dva semestra (od 4 do 9 mjeseci).
    Stipendije  su namijenjene kandidatima koji su u trenutku prijave prethodno stekli akademski stupanj doktora znanosti. Rok za prijavu: 1. rujna 2022.

    - Stipendije se dodjeljuju za istraživanje i usavršavanje na sveučilištima u SAD-u.
    - Stipendije nisu namijenjene za razdoblje studija niti omogućuju stjecanje akademskoga naziva u SAD-u. Kandidati trebaju podnijeti dokaz o hrvatskom državljanstvu, zaposlenju u RH i znanju engleskoga jezika.

Više informacija o programu, detaljne upute i obrasci za online prijavu nalaze se na mrežnim stranicama:

Kontakt za dodatne informacije: Public Diplomacy Section/Fulbright Program Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Razmatrat će se samo prijave s potpunom dokumentacijom. Osim online prijave potrebno je dostaviti i dodatnu dokumentaciju. Dodatna dokumentacija učitava se elektronički izravno uz online prijavu do naznačenoga roka.

Budući stipendisti moraju biti svjesni kako epidemiološki uvjeti, dostupnost konzularnih usluga i prijevoza, kao i funkcionalnost američkih institucija i politika mogu utjecati na njihovu mogućnost putovanja u Sjedinjene Američke Države i sudjelovanja u programu.