Izv.prof.dr.sc. Jelena Kuvač Kraljević dobitnica Priznanja "Stjepan Cipek" Foruma za slobodu odgoja za 2020. godinu

FZSO nagrada SCipek 2020 JKKIzv. prof. dr. sc. Jelena Kuvač Kraljević dobitnica je Priznanja "Stjepan Cipek" Foruma za slobodu odgoja za kontinuirani desetogodišnji rad u unaprjeđivanju nastavničkih kompetencija u visokoškolskoj nastavi. Priznanje je profesorici uručeno na Svjetski dan učitelja 5. listopada 2020.

Od 2004. godine, Forum za slobodu odgoja dodjeljuje Priznanja zaslužnim pojedincima i ustanovama kao iskaz zahvalnosti i poštovanja prema svima onima koji su doprinijeli ostvarenju vizije Foruma za slobodu odgoja. Ovo Priznanje od 2015. godine nosi ime istaknutog učitelja i promicatelja cjeloživotnog učenja, te dugogodišnjeg člana Upravnog odbora Foruma za slobodu odgoja Stjepana Cipeka. Priznanje se dodjeljuje svake druge godine.

Studenti ERF-a dobitnici Rektorove nagrade za akademsku godinu 2019./2020.

Objavljeni su dobitnici Rektorove nagrade za akademsku godinu 2019./2020. Rektor je na prijedlog Povjerenstva za Rektorovu nagradu, koje je pregledalo studentske radove dostavljene od strane sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, nagradio ukupno 174 rada u pet kategorija: 113 radova u a) kategoriji za individualni znanstveni i umjetnički rad (jedan ili dva autora), 25 u b) kategoriji za timski znanstveni i umjetnički rad (tri do deset autora), 6 u d) kategoriji za "veliki" timski znanstveni i umjetnički rad (više od deset autora), 5 u e) kategoriji za posebne natjecateljske uspjehe pojedinaca ili timova i 25 u f) kategoriji za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici.

Ove godine neće se održati dodjela Rektorove nagrade zbog pogoršanja epidemiološke situacije. Priznanja za sve nagrađene studente bit će poslana na sastavnice i uručena studentima. Izložba postera nagrađenih radova ove godine održat će se virtualno. O tome ćemo naknadno obavijestiti.

Studenti ERF-a dobitnici su nagrada u dvjema kategorijama

U kategoriji b) Nagrada za timski znanstveni i umjetnički rad (tri do deset autora), za područje društvenih znanosti, nagradu su dobile studentice Valentina Anić, Ivan Badovinac, Laura Ćorić, Dominik Gudiček, Iva Ivanagić, Ivana Matišić, Lucija Očasić i Lorena Terzić, za rad pod naslovom Razvoj pametnog rješenja ASCA-8 u svrhu povećanja mobilnosti osoba oštećenog vida u okruženju pametne trgovine.

U kategoriji f) Nagrada za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici, nagradu su dobile studentice Ana Krnić, Andrijana Poljak, Elena Cvitković, Jana Javurek, Lora Krčmar, Natalija Oreč, Robert Janđel, Sara Kurtović, Sanela Stručić i Tihana Mikičić, za Projekt Studenti u doba korone – ERF pomaže.

Srdačno čestitamo svim našim studentima, dobitnicima Rektorove nagrade za akademsku godinu 2019./2020., i želimo im mnogo uspjeha u daljnjem radu!

Popis svih dobitnika Rektorove nagrade u akademskoj godini 2019./2020. za najbolje studentske znanstvene i umjetničke radove, posebne natjecateljske uspjehe pojedinaca ili timova te za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici dostupan je na mrežnoj stranici Sveučilišta u Zagrebu.

Poruka rektora Borasa povodom dodjele Rektorovih nagrada 2020.

COVID-19: Informacije o radu knjižnice u ak. god. 2020./2021.

ERF knjiznica COVID-19Dragi korisnici,

knjižnica Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta otvorena je za korisnike u prilagođenom radnom vremenu od 9:00 do 15:00 sati, uz obvezu poštivanja epidemioloških mjera, te posebne uvjete:

  1. Svaku posudbu knjiga potrebno je najaviti na adresu e-pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .
  2. Knjige (već zadužene na korisnika) preuzimaju se s označenog ormarića za posudbu u unaprijed dogovoreno vrijeme.
  3. Knjige se vraćaju odlaganjem na označeni ormarić za povrat; korisnici će biti razduženi za vraćene knjige nakon što iste provedu 72 sata u prostoriji za dezinfekciju i karantenu
  4. Zadržavanje u knjižnici nije dozvoljeno
  5. Korištenje čitaonice nije dozvoljeno ; iznimno, u slučaju potrebe korištenja knjiga koje se ne mogu posuđivati, dozvoljeno je korištenje čitaonice manjem broju korisnika uz obvezno poštivanje epidemioloških mjera.

Za sve ostale usluge knjižnice također molimo da nas prethodno kontaktirate na gore navedenu adresu e-pošte.

Hvala na razumijevanju.

Light up events: Međunarodni dan svjesnosti o razvojnom jezičnom poremećaju 2020

ERFUNIZG RJP 2020U petak, 16. listopada 2020. po drugi je put u Hrvatskoj obilježen Međunarodni dan svjesnosti o razvojnom jezičnom poremećaju (RJP). Organizacija niza stručnih događaja i medijskih aktivnosti provedena je u suorganizaciji Odsjeka za logopediju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskog logopedskog društva (HLD) te u koordinaciji s RADLD (Raising Awareness of Developmental Language Disorder) svjetskom organizacijom za promoviranje i zastupanje djece i mladih s razvojnim jezičnim poremećajem, čiji je član i Hrvatska.

Ove godine se Hrvatska po prvi puta priključila obilježavanju ovog dana putem aktivnosti Light up events koja je ostvarena pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba gosp. Milana Bandića i Gradskog ureda za zdravstvo. Zahvaljujemo Gradu na podršci.

Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske dodijeljena povelja Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

U petak, 11. rujna 2020. godine, dekanica Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, izv. prof. dr. sc. Snježana Sekušak-Galešev uručila je Glavnoj državnoj odvjetnici Republike Hrvatske Zlati Hrvoj-Šipek, Povelju za izniman doprinos radu i promoviranju Fakulteta tijekom dugogodišnje suradnje. Predaji Povelje prisustvovali su i zamjenica Glavne državne odvjetnice Republike Hrvatske Mirta Kuharić, voditelj kaznenog odjela DORH-a Darko Klier, te izv. prof. dr. sc. Neven Ricijaš s Vijeća studija socijalne pedagogije.

DORH ERF 2020

Povelja je priznanje i zahvalnost za mnogostruke aspekte nastavne, znanstvene i stručne suradnje Fakulteta s Državnim odvjetništvom Republike Hrvatske. Studenti Socijalne pedagogije niz godina izvršavaju studentske vježbe i studentsku praksu na općinskim i županijskim državnim odvjetništvima, gdje su im mentori naši alumni zaposleni kao stručni suradnici izvanpravne struke. Zatim valja napomenuti da djelatnici državnog odvjetništva sudjeluju kao gosti predavači na preddiplomskom i diplomskom studiju, kao i da DORH vrlo spremno surađuje u pružanju relevantnih informacija za znanstvena istraživanja i projekte koji se provode na Fakultetu, ali i za potrebe izrada završnih diplomskih radova studenata i doktorskih disertacija.

Prethodnih godina poseban angažman Državnog odvjetništva Republike Hrvatske bio je u implementaciji izvansudske nagodbe u kaznenom postupku prema maloljetnim počiniteljima kaznenih djela, a što je stručno-znanstveni projekt iniciran od strane našeg Fakulteta, s ciljem razvoja nove intervencije u okviru maloljetničkog pravosuđa.

Posljednje dvije godine, angažman Državnog odvjetništva Republike Hrvatske ističemo u području educiranja svih državnih odvjetnika za mladež i stručnih suradnika izvanpravne struke na području cijele Republike Hrvatske, a koji se kroz višegodišnji projekt ostvario putem projekta u suradnji Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, Pravosudne akademije i Centra za cjeloživotno učenje našeg Fakulteta. Edukaciju je kroz tri grupe prošlo ukupno 115 polaznika, odnosno 95 državnih odvjetnika za mladež i 20 stručnih suradnika kroz pet tematskih blokova: (1) Adolescencija i problemi u ponašanju djece i mladih; (2) Maloljetničko pravosuđe i kriminologija delinkvencije mladih; (3) Procjena maloljetnih počinitelja kaznenih djela; (4) Komunikacijski aspekti rada s maloljetnim počiniteljima kaznenih djela te (5) Pravni aspekti rada s maloljetnim počiniteljima kaznenih djela.