Studentska iskustva

Studentska iskustva sa studijskog boravka u inozemstvu možete pronaći u lijevom izborniku.

Razmjena me naučila prihvaćanju, toleranciji, prijateljstvu; proširila mi je kako stručno tako i znanje o raznim kulturama i načinima života. Mjeseci koje sam provela u Krakovu omogućili su mi stvaranje povezanosti s studentima iz brojnih europskih država. Učili smo i o prijateljstvu koje nadilazi kilometre koji nas dijele, zajedno smo putovali i studirali, čak i kuhali specijalitete karakteristične za naše države. Smatram život u domu veoma bitnim aspektom razmjene jer mi je omogućio 50 i više sustanara. Preporučila bi ERASMUS svakom studentu jer omogućava razvitak na svakom području. Obogatila sam se iskustvom i spoznajama koje ću cijeli život pamtiti, ali i koje će mi koristiti u daljnjem životu.

Linda Dujmović, boravak u Krakowu u zimskom semestru 2018/19

Moja iskustva su apsolutno pozitivna, i smatram da je ovo bila najbolja odluka u mom životu. Ne bojte se, ne morate imati sve isplanirano-prepustite se avanturi i na kraju budite ponosni na sebe što se sve uspješno završilo. Iskustvo koje sam dobio je neprocjenjivo, i svakako će ostati dio mojih sjećanja još dugo vremena. "Erasmus is not one year in your life, but your life in one year."

Karlo Škrinjarić, boravak u Portugalu u zimskom semestru 2015./2016.

Erasmus je jedno izuzetno iskustvo koje je za svakog studenta. Neovisno o interesima i preferencijama vrlo je lako upoznati sebi slične ljude iz raznih zemalja. Prednost je upoznati rad fakulteta u drugoj državi, način prenošenja znanja na studente te različitost studentskog života u Hrvatskoj i izvan nje. Isto tako smatram da je jedna od najvećih dobiti zapravo razvoj znanja o općoj kulturi koji proizlazi iz upoznavanja i provođenja vremena s osobama različitih nacionalnosti, kultura i vjera te putovanja i upoznavanja države u kojoj studiraš, kao i okolnih država.

Matea Ugrina, boravak u Krakowu u zimskom semestru 2018/19

Od svog Erasmusa dobila sam puno više nego što sam očekivala. Mogu slobodno reći da je to do sada jedna od najboljih odluka u mom životu. Upoznala sam predivne ljude s kojima sam stvorila nezaboravne uspomene i prijateljstva. U nevjerojatnih 5 mjeseci postali smo svi kao jedna mala obitelj kojoj se bilo izrazito teško rastati i ostaviti naš voljeni Gent. Ako imate želju samo 1% otići na Erasmus obavezno odite. Vjerujte mi, nećete požaliti ni sekunde

Marija Iličić, boravak u Gentu u ljetnom semestru ak. god. 2017./2018.