Dopunske mjere Ministarstva znanosti i obrazovanja RH

Prijava kandidata

Podnositelji zahtjeva mogu kontaktirati Studentsku referadu za preddiplomske i diplomske studije ERF-a Sveučilišta u Zagrebu (tel: +385 1 245 7532 ili e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ), vezano uz informacije o proceduri prijave, polaganja ispita, cijenama polaganja, prijavnicama i dr.

Polaganja propisanih predmeta

Propisanih 15 predmeta raspodijeljeno je u 9 ispitnih područja od kojih neka objedinjuju više kolegija, a neka su vezana samo uz jedan propisani predmet. Kandidati će se za ispitnu literaturu, ostale ispitne obveze te termin ispita, obratiti kontakt-nastavnicima (u tablici navedenim uz naziv ispitnog područja), a svako ispitno područje polagati će pred ispitnim povjerenstvom koje čine nastavnik/nastavnici navedeni uz kolegij/kolegije.
Ispit iz jednog predmeta može se polagati neograničeni broj puta u periodu za završetak dodatnog obrazovanja koje je propisalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH.

Troškovi provedbe dopunske mjere

Prema odluci ERF-a od 30. svibnja 2017. (u privicima) kandidati su obvezni snositi troškove provedbe dopunske mjere prema broju ECTS bodova predmeta iz kojih se polaže ispit i 240,00 kn za troškove polaganja ispita.

Visina troškova izračunava se temeljem vrijednosti jednog ECTS boda, a vrijednost jednog ECTS boda iznosi 120,00 kuna. Ukupna visina troškova obračunava se množenjem ECTS bodova predmeta iz kojih se polaže ispit s vrijednosti 1 ECTS boda plus troškovi polaganja ispita u iznosu od 240 kn.

Detaljnije informacije dostupne su u privicima.