Studentski zbor

O Studentskom zboru

Studentski zbor je studentsko predstavničko tijelo koje štiti interese studenata, sudjeluje u radu i odlučivanju u tijelima Fakulteta, te predstavlja studente Fakulteta u sustavu visokog obrazovanja. Studentski zbor brine o kvaliteti života studenata, a posebice o kvaliteti studijskog procesa, studentskom standardu, ostvarivanju studentskih prava i drugih pitanja važnih za studente te donosi zaključke koji obvezuju druga tijela Studentskog zbora.

Akcije Studentskog zbora

 • Uvodno predavanje za brucoše i Brucošura
  Predstavljanje Studentskog zbora brucošima i podjela brošura namijenjene brucošima sa svim važnim podacima za početak uspješnog studiranja.
 • ERF merch
  Službeni "merchandise" Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta.
 • Q&A za maturante
  Informiranje maturanata o studiju na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u sklopu Smotre Sveučilišta, a putem društvenih mreža Studentskog zbora.
 • ERFokus na...
  Humanitarna inicijativa studenata Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta koja stavlja fokus na one najranjivije skupine društva skupljajući darove ili druga potrebna sredstva za različite udruge i organizacije.
 • ERFUSS - (ERF u suradnji s...)
  Organizacija Međunarodnog studentskoga kongresa studenata Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta koji se odvija svake dvije godine, a čiji je cilj potaknuti multidisciplinarno djelovanje među (budućim) stručnjacima.
 • OSI - otkrij, spoznaj iskusi!
  Interaktivne i iskustvene radionice za studente Sveučilišta u Zagrebu povodom obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom (OSI).

Izbori 2023

UNIZG studentski izbori 2023Na temelju članka 13. Statuta Sveučilišta u Zagrebu i članka 15. stavka 1. i 2. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama (NN 77/2007), rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić donio je 14. veljače 2023. Odluku o raspisivanju izbora za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentskih zborova sastavnica, koji će se održati 29. i 30. ožujka 2023.

Propisi i odluke za provođenje studentskih izbora

Izbori 2021

studzbor unizgNa temelju Odluke rektora Sveučilišta u Zagrebu o raspisivanju izbora za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentske zborove sastavnica Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa u utorak, 23. ožujka i u srijedu, 24. ožujka 2021. godine održali su se izbori za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentske zborove sastavnica Sveučilišta u Zagrebu u akademskoj godini 2020./2021.

Pravo na kandidaturu

Pravo na kandidaturu za studentskog predstavnika u Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentske zborove sastavnica Sveučilišta imaju svi studenti Sveučilišta, redoviti i izvanredni koji studiraju na preddiplomskom, diplomskom i poslijediplomskom studiju.

Studenti se mogu kandidirati ili za studentski zbor sastavnice (fakulteta) ili za Studentski zbor Sveučilišta.

Svaki se student osobno može kandidirati za predstavnika u Studentski zbor Sveučilišta ili studentski zbor sastavnice, sukladno članku 14. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama.

Izbori za zamjene članica Studentskog zbora Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu s važećim mandatom

U sklopu redovitih izbora za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i Studentski zbor Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održali su se i izbori za zamjene članicama Studentskog zbora Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu s važećim mandatom, a koje su diplomirale. Broj članica Studentskog zbora Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu kojima je prestao status studentica, uslijed završetka studija, je osam (8).

Mandat novoizabranih članova koji će zamijeniti dosadašnje članice traje do kraja ove akademske godine.

Propisi i odluke za provođenje studentskih izbora

Detaljnije informacije o studentskim izborima u 2021. godini dostupne su na mrežnoj stranici Sveučilišta u Zagrebu.

Članovi Studentskog zbora

Članovi Studentskog zbora ERF-a za akademske godine 2021./2022. i 2022./2023.:

 1. Karla Crvić, predsjednica Studentskog zbora
  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 2. Lucija Veršić, potpredsjednica Studentskog zbora
  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 3. Doris Marie Greppin, tajnica Studentskog zbora
  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 4. Nikolina Kušterbajn, studentska pravobraniteljica
  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 5. Lara Marčec, članica
  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Službena adresa e-pošte Studentskog zbora ERF-a: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Posudba opreme

Studentski zbor posuđuje studentima ERF-a svoju opremu (kamera, stalak za kameru i diktafone). Posuđivanjem opreme želi se studentima olakšati proces studiranja i povećati kvaliteta njihovih studentskih radova (istraživanja, intervjui, seminarski i diplomski radovi, projekti itd.).

Za posuđivanje potrebno je ispunjen „Obrazac za posuđivanje“ poslati na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. tjedan dana prije posuđivanja. Preuzimanje opreme će se dogovoriti putem navedenog e-maila s članovima Studentskog zbora.

Dokumenti