Studentice diplomskog studija Logopedija pokrenule podcast DijaLOG!

dijaLOG logo webPodcast DijaLOG prvi je logopedski podcast u Hrvatskoj i regiji koji nastoji prikazati logopediju kroz malo drugačiju prizmu. Gostovanja logopeda iz znanosti i struke, stručnjaka iz srodnih područja, ali i samih korisnika logopedskih usluga, pružaju nam uvid u različite perspektive, znanja i iskustva gostiju uz pokoju anegdotu i uspomenu u opuštenom razgovoru.

Ovaj inovativni projekt primarne prevencije i popularizacije znanosti 2022. godine pokreću studentice 2. godine diplomskog studija Logopedija Laura Marinović, Ines Perović, Angela Peršun i Tamara Vlahović. Prva sezona, dostupna na platformama Soundcloud, Spotify, Apple Podcasts, Deezer i drugim većim streaming platformama, broji više od 2200 streamova. DijaLOGu se pridružuju slušatelji iz Hrvatske, ali i SAD-a, Srbije, Bosne i Hercegovine, Finske, Njemačke i dr.

Neke od tema rasprave u prvoj su sezoni podcasta prošlost, sadašnjost i budućnost struke i Fakulteta uz gošću prof. dr. sc. Jelenu Kuvač Kraljević, zatim glas kao dio identiteta i vokalna terapija transrodnih osoba iz osobnog iskustva gošće, utjecaj poremećaja tečnosti govora na karijeru vokalnog profesionalca Zija Kalifate u epizodi O mucanju i repu, te mnoge druge.

Više o podcastu možete čuti od samih voditeljica projekta koje su gostovale u radijskoj emisiji Civilno društvo Prvog programa hrvatskog radija (Civilno društvo - Hrvatski radio (hrt.hr) te emisiji Radio Studenta Studomat (Studomat - Radio Student). O DijaLOGu pisao je i portal Srednja.hr.

Druga sezona podcasta najavljena je za ljetni semestar 2023. godine, a svoje ideje, prijedloge i upite možete poslati na adresu e-pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .