Cijepljenje protiv HPV-a bez naručivanja svake srijede od 6. travnja 2022.

U organizaciji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Škole narodnog zdravalja Andrija Štampar Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, djevojke i mladići u dobi do 25 godina mogu se bez naručivanja i najave cijepiti protiv HPV-a svake srijede od 16 do 20 sati u Školi narodnog zdravalja „Andrija Štampar“, Roclkefellerova 4, počevši od 6. travanja 2022. godine.

Cijepi se devetvalentnim cjepivom Gardasil 9.

Također, cijepljenje odraslih i djece u dobi 5 i više godina protiv COVID-19 bez naručivanja i najave i nadalje će se provoditi istovremeno svake srijede od 16 do 20 sati u Školi narodnog zdravalja „Andrija Štampar“, Roclkefellerova 4 u Zagrebu. Za cijepljenje protiv COVID-19 bit će dostupna sva registrirana cjepiva u Hrvatskoj, uključujući Novavaxovo cjepivo Nuvaxovid, (proteinsko cjepivo).

Svi zainteresirani mogu se prije cijepljenja savjetovati s liječnikom specijalistom epidemiologije o cijepljenju protiv HPV-a, i o cijepljenju protiv COVID-19.

U srijedu, 6. travnja 2022. povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja građanima će se u suradnji s Hrvatskom udrugom za borbu protiv HIV- a i virusnih hepatitisa besplatno dijeliti edukativno informativni letci i brošure o prevenciji HPV-a i spolnom zdravlju i gdje će se zainteresirani moći savjetovati sa stručnjacima, a mladi educirati o odgovornom spolnom ponašanju i očuvanju spolnog i reproduktivnog zdravlja.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja glazbenik Anto Gelo održat će koncert popularne glazbe 6. travnja. 2022.

Detaljnije informacije dostupne su na mrežnoj stranici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.