Poziv volonterima na 19. Festival jednakih mogućnosti (F=M)

Društvo tjelesnih invalida već devetnaest godina za redom organizira javnu manifestaciju pod nazivom Festival jednakih mogućnosti (F=M). Festival predstavlja osobe s invaliditetom koje s drugim umjetnicima nastupaju u glazbeno-scenskom i likovnom programu, te u edukacijsko-rekreacijskim i sportskim igrama. Svrha je festivala predstavljanje stvaralačkih mogućnosti izvođača programa, šireći poruku da i osobe s invaliditetom trebaju uživati ista prava i obveze poput drugih građana. Na trodnevnom uličnom festivalu nastupa preko 900 izvođača iz zemlje i inozemstva, od kojih oko 600 osoba s invaliditetom.

Ovogodišnji Festival održat će se od 25. do 27. svibnja na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Edukacija i priprema volontera za rad planira se za 12. i 19. svibnja 2021. od 15 do 20 h na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER), Unska 3, dvorana B4.

Organizaciju Festivala pomaže dvadesetak stručnjaka i oko 180 ciljanih volontera - studenata sa petnaest zagrebačkih fakulteta. Radu s volonterima posvećuje se posebna pažnja zbog uloga u budućnost i maksimalnog ostvarivanja projektnih ciljeva. U 10 sati pripreme i 36 sati rada na Festivalu, volonteri se educiraju o invaliditetu i volonterstvu, osposobljavaju se za specijalnu komunikaciju i pomoć osobama svih vrsta oštećenja, te stječu dragocjena iskustva o timskom radu i organiziranju javnih manifestacija većih razmjera. Organizator volontiranja izdavat će propisane potvrde (knjižice) kao trajni dokaz o dobrovoljnom radu za opće dobro.

Pozvani su svi studenti Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na volonterski rad u organizacijskom timu jedinstvene manifestacije urbane kulture čiji program izvode osobe s invaliditetom.

Prijave za volontiranje na 19. Festivalu jednakih mogućnosti (19. F=M) vrše se putem online obrasca. Rok za prijavu je do popunjavanja broja od 180 volontera.

Detaljnije informacije dostupne su na mrežnim stranicama Društva tjelesnih invalida i 19. Festivala jednakih mogućnosti.

19 FJM 2021