Poziv za volontiranje na Hrabrom telefonu

Hrabri telefon poziva studente Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na edukaciju za volontiranje na programu Pomoć pri učenju.

Aktivnosti se održavaju u veseloj kućici u kvartu Borovje, a u njoj se već dugi niz godina provodi ovaj individualni oblik rada s djecom koji se zasniva na razvijanju i unapređenju vještina učenja, razvijanju različitih pristupa učenju, radu na djetetovoj motivaciji i koncentraciji, a sve s naglaskom na razvoju samopouzdanja i gradnji odnosa djeteta i volontera. Program zahtijeva vašu dobru volju, strpljenje, malo kreativnosti, želju za rad s djecom i pomaganjem te vaše slobodno vrijeme.

Svrha programa je osnažiti dijete za samostalno učenje i razvijati radne navike. Rad uključuje i mjesečnu supervizijsku podršku, kao i stalne doedukacije o temama koje su potrebne kako bi se osigurao profesionalni napredak volontera, a koje se organiziraju u skladu s potrebama i interesima volontera, a cilj im je, kao i supervizijama, omogućiti profesionalni napredak volontera te prevenirati sindrom sagorijevanja.

Što možete očekivati?

Volonteri na programu Pomoć pri učenje nakon edukacije počinju raditi s djetetom s kojim se nalaze jednom tjedno po 60 minuta. Samostalno pripremaju materijale i planiraju susrete s djetetom. Osim toga, obvezni su sudjelovati na jednom supervizijskom susretu mjesečno te prisustvovati dodatnim edukacijama i sastancima udruge (otprilike 2x godišnje).

Volontiranje na Hrabrom telefonu je vremenski zahtjevno, a naši volonteri nam kažu da su ovdje stekli vrijedne vještine, iskustva i nova prijateljstva.

Kako se prijaviti?

Pronalazite li se u opisu, ispunite aplikaciju i prijavite se na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 04.10.2020. (nedjelja). Po primitku prijave kontaktirat će vas iz Hrabrog telefona za termin individualnog razgovora koji će biti moguće obaviti putem Zoom-a.

Prijaviti se mogu studenti i studentice 2. i 3. godine preddiplomskog te obje godine diplomskog studija psihologije, pedagogije, socijalnog rada, ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, kao i Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta i Učiteljskog fakulteta.

Više informacija o edukaciji i Udruzi dostupne su na sljedećoj poveznici: udruga.hrabritelefon.hr ili Facebook stranici https://www.facebook.com/HrabriTelefon.