Konačni rezultati Natječaja za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu u ak. god. 2019./2020.

Temeljem uvjeta i kriterija Natječaja za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu za ak. god. 2019./2020. koji je bio otvoren od 19. veljače do 11. ožujka 2020., na prijedlog Povjerenstva za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu i Rektorskog kolegija u širem sastavu, Senat Sveučilišta u Zagrebu donio je Odluku o dodjeli 500 stipendija Sveučilišta u Zagrebu studentima preddiplomskih, integriranih preddiplomskih i diplomskih, diplomskih sveučilišnih te preddiplomskih stručnih i specijalističkih diplomskih stručnih studija za ak. god. 2019./2020.

Stipendije su dodijeljene u sljedećim kategorijama:

  1. stipendije za izvrsnost – 352 stipendije
  2. stipendije studentima koji studiraju nastavničke studijske programe u području matematike, prirodnih znanosti i informatike (STEM) – 40 stipendije
  3. stipendije uspješnim studentima sportašima – 6 stipendija
  4. stipendije za studente slabijeg socio-ekonomskog statusa – 102 stipendije

Uz stipendiju Sveučilišta u Zagrebu nije moguće primati drugu stipendiju o čemu će Sveučilište u Zagrebu izvršiti provjeru.

Ako je student/ica ostvario/la pravo na neku drugu stipendiju i želi odustati od prava na stipendiju Sveučilišta u Zagrebu, dužan/dužna je o tome obavijesti Sveučilište u Zagrebu pisanom izjavom na e-mail  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Završne rang-lista dobitnika Stipendija Sveučilišta u Zagrebu po kategorijama dostupne su na mrežnoj stranci Sveučilišta u Zagrebu.