Poziv studentima za volontiranje na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2019.

Od 27. do 28. ožujka 2019. godine na Zagrebačkom velesajmu održat će se Državno natjecanje učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2019., najveće strukovno natjecanje u ovom dijelu Europe.

Natjecanje organizira Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih koja posjeduje dugogodišnje iskustvo organizacije državnih strukovnih natjecanja u Hrvatskoj. Agencija je osmislila novi model natjecanja i kao platformu za povezivanje strukovnog obrazovanja i gospodarskih subjekata uz njihovo sudjelovanje u organizaciji i provedbi natjecanja kako bi se osigurala vidljiva međusobna poveznica između strukovnih škola i tvrtki. u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih na kojem će nastupiti više od 580 najboljih učenika strukovnih škola. Oni će se natjecati u 43 discipline, a među njima su dvije discipline za učenike s teškoćama (po prvi puta) i Smotra radova učenika s teškoćama

Srednja škola - Centar za odgoj i obrazovanje Zagreb domaćin je Državnog natjecanja učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2019. (za pomoćne cvjećare i Smotre radova učenika s teškoćama) i ovim putem poziva volontere, u prvom redu studente društvenog i/ili humanističkog područja u organizaciji ovih događanja. Pomoć volontera potrebna im je u pripremi i pospremanju prostora, donošenju alata, sredstava i pomagala, na radionicama „Isprobaj svoju vještinu“ (radionica za učenike sedmih i osmih razreda koji žele upisati TES zanimanja), u pripomoći oko učenika npr. odvođenja učenika na ručak i transfer (na Velesajmu) od autobusa do mjesta natjecanja i obratno. Tijekom samog događanja potrebno im je dnevno sedam volontera, a moguće je sudjelovati više ili samo jedan dan. Za volontere je osiguran ručak u restoranu.

Volonteri su im potrebni:

  • 25. ožujka 2019. - prijepodne
  • 26., 27. i 28. ožujka 2019. - tijekom cijelog dana

Ukoliko želite steći predivno iskustvo u radu s mladima i nazočiti jednom od najvećih događanja u sustavu strukovnog obrazovanja, pridružite im se!

Zbog izrade akreditacija za volontere potrebo je javiti se izravno ravnateljici škole gđi. Đani Baftiri na tel. 095/3643430 ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.