Natječaj za izbor sudionika za odlazak na 59. Međunarodni simpozij za mlade Međunarodne olimpijske akademije (MOA-e) za studente preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija

Hrvatska olimpijska akademija provodi natječaj za izbor sudionika za 59. Međunarodni simpozij za mlade Međunarodne olimpijske akademije koji će se održati u Olimpiji (Grčka) od 1. do 15. lipnja 2019. godine. Glavna je tema Simpozija Olimpijska diplomacija: Kako olimpijski sportovi mogu odigrati pozitivnu ulogu u međunarodnoj diplomaciji.

Međunarodni simpozij za mlade održava se već 59 godina i najstarija je obrazovna aktivnost Međunarodne olimpijske akademije. Na Simpoziju se okupljaju studenti s ciljem usvajanja novih znanja i spoznaja o olimpizmu, međusobnog upoznavanja te razmjene iskustva sa studentima iz cijelog svijeta (oko 200 sudionika iz oko 100 zemalja svijeta) o olimpijskom pokretu i njegovim specifičnostima.

Međunarodna olimpijska akademija nalazi se u neposrednoj blizini antičke Olimpije i raspolaže moderno opremljenim prostorima (smještaj u dvokrevetnim klimatiziranim sobama, restoran, konferencijske dvorane, knjižnica) i brojnim športskim sadržajima (nogometno igralište, 25m bazen, atletska staza, košarkaška, odbojkaška i tenis igrališta).

Dodatne informacije o Međunarodnoj olimpijskoj akademiji i 59. Međunarodnom simpoziju za mlade možete pronaći na www.ioa.org.gr

Na natječaj se mogu javiti svi redoviti studenti i studentice kinezioloških fakulteta u Republici Hrvatskoj (studenti integriranog preddiplomskog i diplomskog studija kao i studenti poslijediplomskog studija), studentice i studenti fakulteta društveno-humanističkog usmjerenja te studenti navedenih fakulteta koje predlažu nacionalni športski savezi. Svi kandidati moraju biti u dobi od 20 do 35 godina.

Kandidati podnose molbe s traženom dokumentacijom osobno ili poštom.

Molbe se dostavljaju do 15. veljače 2019. godine u Hrvatsku olimpijsku akademiju, Trg Krešimira Ćosića 11, Zagreb, radnim danom od 09.00 do 15.00 sati.

Poštom se molbe šalju na adresu: Hrvatska olimpijska akademija, n/r Ana Popovčić, Trg Krešimira Ćosića 11, 10000 Zagreb.

Tekst Natječaja dostupan je na mrežnoj stranici Hrvatskog olimpijskog odbora.