Stipendije za Europski Forum Alpbach 2018

Europski Forum Alpbach (EFA) austrijska je multidisciplinarna konferencija koja svake godine okuplja više od 5.000 sudionika iz cijelog svijeta, preko 900 govornika i predavača te više od 700 stipendista iz preko 70 zemalja. Ove godine sudionicima nudi 20 seminara, 7 simpozija, 3 ljetne škole te brojne stručne i kulturne aktivnosti.

Ove godine, umjesto simpozija visokog obrazovanja, prvi puta organiziran je umjetnički simpozij "Artists in Discourse".

EFA nudi mladim profesionalcima i studentima iz cijelog svijeta mogućnost aktivnog sudjelovanja i dodatnog usavršavanja u bogatom edukacijskom i stručnom programu te priliku za networking s brojnim sudionicima, ekspertima i uglednim osobama. Stipendisti sudjeluju na seminarima i simpozijima prema vlastitom izboru.

Seminar Week bavit će se temom "raznolikosti" u brojnim akademskim područjima kroz 16 seminara paralelno koje će voditi ugledni znanstvenici i stručnjaci. Nazivi seminara i njihovi voditelje biti će objavljeni uskoro.

Alpbach Simpozij istoj će temi pristupiti iz praktične perspektive kroz veliki broj panel diskusija i inovativnih sesija na kojima će sudionici imati priliku raspravljati o gorućim pitanjima iz područja europske i međunarodne politike, prava, ekonomije, visokog obrazovanja, tehnologije, zdravstvene zaštite te okoliša.

EFA preliminarni program dostupan je na sljedećoj poveznici: EFA 2018 program

Program obuhvaća i simulaciju procesa odlučivanja u EU, natjecanje u govorništvu, međunarodno predstavljanje stipendista, izložbe, koncerte, predstave i filmske projekcije te mnoge ad hoc evente.

Prijaviti se mogu svi studenti i osobe s diplomom do 30 godina.

Što pokriva stipendija? Troškove sudjelovanja, smještaj (bed & breakfast), džeparac od 17,00 EUR/dan.

Napomena: Džeparac se isplaćuje u gotovini na kraju Foruma, dan prije odlaska iz Alpbacha. Stipendija ne pokriva troškove prijevoza do Alpbacha i natrag.

Dodatne informacije i kontakti dostupni na: www.facebook.com/KlubAlpbachHrvatska

Rok prijave je 30. ožujka 2018.