Poziv na tribinu "Neprihvatljivo ponašanje u školi - primjena Stop programa"

Udruga sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež uz pomoć Grada Zagreba i Grada Velika Gorica provodi Stop program od 2012. godine u odnosu na prekršajno ponašanje maloljetnika. Program je namijenjen maloljetnicima koji su prvi put došli u sukob sa zakonom kao na primjer počinili prekršaj ili lakše kazneno djelo. No program se može proširiti na ponašanja vezana za kršenje školske discipline, neopravdano izostajanja s nastave, vršnjačko nasilje, konzumiranje alkohola ili droge u školi. Program razvija i osnažuje odgovornost učenika i njihovih roditelja, sučava s posljedicama ponašanja, traži aktivno i dobrovoljno sudjelovanje u sadržajima programa. Stop programom osiguravamo hitno postupanje, neposredno odmah nakon neprihvatljivog ponašanja s ciljem da se takvo ponašanje promijeni.

Uvodničari u javnu tribinu, stručni skup, biti će:

1. Klinger Ljiljana, ravnateljica OŠ

2. Alma Rovis Brandić, Agencija za odgoj i obrazovanje

3. Nedjeljko Marković, Pragma        

3. Lana Petö Kujundžić, predsjednica Udruge sudaca za mladež

Pozivaju se: ravnatelji osnovnih i srednjih škola, stručni suradnici u školi, suci, državni odvjetnici, odvjetnici, policajci, pravobranitelji, stručni suradnici za mladež, savjetnici, predstavnici Ministarstva demografije, socijalne politike i mladih, učitelji, nastavnici, profesori, stručnjaci za djecu i mlade, socijalni radnici, socijalni pedagozi, psiholozi, psihijatri, pedijatri, predstavnici vladinih i nevladinih organizacija i studenti društvenih znanosti.

Tribina će se održati 15. studenog 2017. godine od 13:00 do 15:00 sati, Kaptol 27, Zagreb.

Detaljnije informacije dostupne su na mrežnoj stranici Udruge sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež.