Dobitnici Rektorove nagrade za akademsku godinu 2016./2017.

Sveučilište u Zagrebu objavilo je dobitnike Rektorove nagrade za akademsku godinu 2016./2017.

Povjerenstvo za Rektorovu nagradu pregledalo je studentske radove koje su predložile sastavnice Sveučilišta u Zagrebu te je izabralo ukupno 184 rada u pet kategorija: 123 rada u a) kategoriji za individualni znanstveni i umjetnički rad (jedan ili dva autora), 28 u b) kategoriji za timski znanstveni i umjetnički rad (tri do deset autora), 4 u d) kategoriji za "veliki" timski znanstveni i umjetnički rad (više od deset autora), 7 u e) kategoriji za posebne natjecateljske uspjehe pojedinaca ili timova i 22 u f) kategoriji za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici.

Svečana dodjela Rektorove nagrade održat će se u četvrtak 6. srpnja 2017. u 10 sati u Kongresnoj dvorani na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Kennedyjev trg 6. Prigodom svečane podjele nagrada organizirana je i izložba postera nagrađenih radova dobitnika Rektorove nagrade i bit će otvorena od 6. do 13. srpnja 2017. na Ekonomskomu fakultetu.

Čestitamo svim dobitnicima Rektorove nagrade te svim studentima koji su svoj rad prijavili na natječaj!

Dobitnici Rektorove nagrade za ak.god. 2016./2017. s Edukacijsko-rehabiltacijskog fakulteta:

U kategoriji f) Nagrada za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici nagrađene su tri skupine studenata:

  • U području društvenih znanosti, projekt PODRŽI ME kojega su provele studentice ERF-a Mateja Glavaš, Blanka Hlad, Lorena Rukav i Iva Sambolek.
    Projekt uključuje izrađenu internetsku stranicu koja je zamišljena kao besplatno mjesto za pružanje pomoći i podrške najprije srednjoškolcima, a onda je namjena uključila i one starije – studente i ostale, dobi od 11 do 25 godina. Mladi ljudi mogu postaviti pitanje i zatim dobiti odgovor kao i pročitati odgovore na pitanja koja su ranije postavljena od strane njihovih vršnjaka. Isto tako, mogu pročitati članke raznih tema koji su proizašli iz iskustava autorica stranice, iz njihova dosadašnjeg znanja ili su napisani uz pomoć razne literature (neke od tema su: obitelj, prijateljstvo i veze, školovanje i obrazovanje, komunikacija i medijska pismenost, zdravlje, zabava i hobiji…).
  • U interdisciplinarnom području, projekt MODEL EUROPEAN UNION ZAGREB - međunarodna obrazovna konferencija koja se sastoji od simulacije rada institucija Europske unije (Europskog parlamenta i Vijeća EU), strukturiranih dijaloga s donositeljima odluka i stručnjacima o aktualnim pitanjima iz područja politika koje se tiču mladih, te tematskih radnih skupina koje se bave pojedinim javnim politikama (MEUZ 2016. održan je od 2. do 7. listopada 2016.). U projektu je s ERF-a sudjelovala studentica ERF-a Iva Ljubičić. Ostali studenti su sa sljedećih fakulteta: Fakultet političkih znanosti, Ekonomski fakultet, Pravni fakultet, Filozofski fakultet, Akademija dramske umjetnosti i Fakultet strojarstva i brodogradnje.
  • U interdisciplinarnom području, nagrađen je i projekt NACIONALNI PROGRAM PROMICANJA ZDRAVLJA „ŽIVJETI ZDRAVO“, u dijelu „ANALIZA POTREBA U PARKOVIMA GRADA ZAGREBA“, sudjelovali su studenti ERF-a: Lana Agejev, Nina Barić, Magdalena Batinić, Anja Domazet Lošo, Danijela Gadža, Marta Giaconi, Dina Legović, Nikolina Majdak, Anja Marušić, Ivana Matišić, Lucija Očasić, Marija Podboj, Lucija Šarić, Franka Angela Šimunković, Kasja Tičić, Ivana Vinceković, mentorica, prof. dr. sc. REA FULGOSI MASNJAK.
    Projekt je rezultat multidisciplinarne suradnje Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i studenata i mentora sastavnica Sveučilišta u Zagrebu: Medicinskog fakulteta, Kineziološkog fakulteta, Studija dizajna Arhitektonskog fakulteta, Arhitektonskog fakulteta, Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Agronomskog fakulteta, Akademija likovnih umjetnosti i Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta. Projekt za cilj ima organizaciju slobodnog vremena djeci i obiteljima unutar sigurnog okoliša u sklopu kojeg se usvajaju i provede zdrave životne navike, potiče socijalna osviještenost, radi na socijalnoj integraciji djece s teškoćama, međugeneracijskoj solidarnosti i očuvanju životne okoline.

Detaljnije informacije dostupne su na mrežnoj stranici Sveučilišta u Zagrebu.