Stručni skup Osiguranje uključivosti obrazovanja kroz podršku studentima (s invaliditetom): Dokle smo došli i kako dalje? 24. siječnja 2023.

Povodom Međunarodnog dana obrazovanja koji se obilježava 24. siječnja, Koordinacija pravobraniteljice za osobe s invaliditetom za podršku u visokom obrazovanju organizira stručni skup pod nazivom Osiguranje uključivosti obrazovanja kroz podršku studentima (s invaliditetom): Dokle smo došli i kako dalje?

Pozivaju se svi zainteresirani na skup koji će se održati 24. siječnja 2023. od 11 do 17 sati putem online platforme Zoom.

Cilj organizacije ovog skupa je prikazati rad službi za podršku studentima na visokim učilištima te otvoriti pitanja potrebnih sustavnih unaprjeđenja kako bi navedene službe mogle nastaviti pružati odgovarajuću podršku studentima s invaliditetom, ali i studentima pripadnicima ostalih ranjivih i podzastupljenih skupina, kao i svim studentima i nastavnicima u radu s njima.

Na skupu će izlagati članovi Koordinacije pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, Ministarstvo znanosti i obrazovanja uz predstavnicu Agencije za znanost i visoko obrazovanje te predstavnici uprava sveučilišta i Zbora veleučilišta Hrvatske.

Prijaviti se možete putem sljedećeg online obrasca: Skup povodom obilježavanja Međunarodnog dana obrazovanja - prijava za sudjelovanje