Doktorandica poslijediplomskoga doktorskoga studija Poremećaji jezika, govora i slušanja dio je sveučilišnog tima Formula AI koji je osvojio treće mjesto na natjecanju EIT Health i-Days 2021.

Tim Sveučilišta u Zagrebu Formula AI osvojio je treće mjesto na prestižnom natjecanju EIT Health zajednice znanja i inovacija – Innovation Days Winners' Event 2021, koji je održan 27. studenoga 2021. u virtualnom okružju.iDays 2021

Innovation Days (i-Days) inicijativa je EIT Health zajednice znanja i inovacija koja se provodi tijekom listopada i studenog na preko 30 EIT Health partnerskih lokacija u Europi, čime se i Sveučilište u Zagrebu priključuje društvu najboljih europskih sveučilišta, a sve s ciljem promocije inovacija u području zdravlja, zdravstvene skrbi i zdravstvenog sustava.

Osim naglašene edukativne komponente cijelog događanja (učenje o inovacijskoj metodologiji – design thinking, lean metodology i dr.), namjera je i senzibilizirati temu među studentskom populacijom. Ovogodišnja tema je Zdravstvenim inovacijama do inkluzivnog društva

PD i-Days 2021Tim Sveučilišta u Zagrebu, koji čine studentica prve godine diplomskoga studija Odjevno inženjerstvo na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Barbara Bilić i magistra logopedije Paola Danjek, studentica druge godine poslijediplomskoga doktorskoga studija Poremećaji jezika, govora i slušanja na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu, koja je zaposlena u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, na natjecanju su se predstavile s idejom prijenosnoga uređaja TONGUEO, koji olakšava funkcionalnu komunikaciju osobama s afazijom. Riječ je o stečenom jezičnom poremećaju koji se javlja kao posljedica moždanoga udara, a karakteriziraju ga teškoće jezičnoga razumijevanja i/ili produkcije govora te teškoće u čitanju i pisanju.

Prezentirajući svoju ideju na Winners' eventu, tim Formula AI osvojio je treće mjesto u konkurenciji 32 tima iz 20 europskih zemalja.

ČESTITAMO!

Detaljnije informacije dostupne su na mrežnoj stranici Sveučilišta u Zagrebu.