Izbori za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentske zborove sastavnica Sveučilišta u Zagrebu u akademskoj godini 2020./2021.

studzbor unizgNa temelju Odluke rektora Sveučilišta u Zagrebu o raspisivanju izbora za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentske zborove sastavnica Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa u utorak, 23. ožujka i u srijedu, 24. ožujka 2021. godine održavat će se izbori za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentske zborove sastavnica Sveučilišta u Zagrebu u akademskoj godini 2020./2021. Glasovanje će se održavati svaki dan u vremenu od 8 do 20 sati.

Pravo na kandidaturu

Pravo na kandidaturu za studentskog predstavnika u Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentske zborove sastavnica Sveučilišta imaju svi studenti Sveučilišta, redoviti i izvanredni koji studiraju na preddiplomskom, diplomskom i poslijediplomskom studiju.

Studenti se mogu kandidirati ili za studentski zbor sastavnice (fakulteta) ili za Studentski zbor Sveučilišta.

Svaki se student osobno može kandidirati za predstavnika u Studentski zbor Sveučilišta ili studentski zbor sastavnice, sukladno članku 14. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama.

Pozivamo sve studentice i studente da iskoriste svoje pravo te da izađu na studentske izbore i izaberu svoje predstavnike.

Kandidature se zaprimaju do petka, 12. ožujka 2021. godine.

Kandidacijski obrazac za izbore za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentske zborove sastavnica

Popunjene kandidacijske obrasce potrebno je poslati do 13. ožujka 2021. na e-mail adresu predsjednice Izbornog povjerenstva ERF-a ( Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ).

Izbori za zamjene članica Studentskog zbora Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu s važećim mandatom

U sklopu redovitih izbora za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i Studentski zbor Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održat će se i izbori za zamjene članicama Studentskog zbora Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu s važećim mandatom, a koje su diplomirale. Broj članica Studentskog zbora Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu kojima je prestao status studentica, uslijed završetka studija, je osam (8).

Mandat novoizabranih članova koji će zamijeniti dosadašnje članice traje do kraja ove akademske godine.

Studente koji bi se kandidirali za članstvo u Studentskom zboru s važećim mandatom molimo da ispune kandidacijski obrazac i pošalju ga do 13. ožujka 2021. na e-mail adresu predsjednice Izbornog povjerenstva ERF-a ( Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ).

Propisi i odluke za provođenje studentskih izbora

Detaljnije informacije o studentskim izborima u 2021. godini dostupne su na mrežnoj stranici Sveučilišta u Zagrebu.