Nacionalna kampanja za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom „I ja želim čitati!“ obilježava svoju 5. godinu

Dragi/e studenti/ce, dragi/e nastavnici/e,

I ja zelim citati (5godina)u studenom 2020., u sklopu Mjeseca hrvatske knjige, Nacionalna kampanja za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom „I ja želim čitati!“ započinje s obilježavanjem pete godina provedbe svojih programa.

Razrada ideje o Kampanji započela je krajem 2015. godine na inicijativu Komisije za knjižnične usluge za osobe s invaliditetom i osobe s posebnim potrebama Hrvatskoga knjižničarskog društva, a provođenje Kampanje u suorganizaciji s Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom u Zagrebu i Knjižnicama grada Zagreba obilježeno je održavanjem 13. okruglog stola za knjižnične usluge za osobe s invaliditetom i osobe s posebnim potrebama 30. rujna 2016. godine.

Vrijednost Kampanje brzo je prepoznata u knjižničarskoj zajednici, ali i u široj zajednici, pa je danas knjižničari provode u partnerstvu s ostalim stručnjacima i ustanovama koje ova tema zanima i pristup im je multidisciplinaran, a među njima je i naš Fakultet.

Ovim vas putem pozivamo da zapratite web stranicu Kampanje i Facebook stranicu Kampanje kako bi bili uključeni i upoznati s novostima, inicijativama i programima Kampanje – u Mjesecu hrvatske knjige, ali u budućnosti.

Nastavnike koji se žele aktivnije uključiti u Kampanju – održavanjem predavanja, edukacija i radionica za knjižnice, škole i roditelje – molimo da se jave voditelju knjižnice ERF-a, osobno ili na adresu e-pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .