Poziv na sudjelovanje u Igrama mobilnosti u petak 9. listopada 2020.

U petak, 9. listopada 2020. godine na Kampusu Borongaj održat će se Igre mobilnosti u organizaciji Društva tjelesnih invalida za studente i profesore Fakulteta hrvatskih studijaEdukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta i Fakulteta prometnih znanosti.

Igre mobilnosti su edukacijsko-rekreacijske aktivnosti u kojima građani i javne osobe na improviziranom poligonu stječu iskustva u svladavanju zapreka vozeći se invalidskim kolicima i u simuliranoj se sljepoći orijentiraju u prostoru pomoću bijelog štapa. Cilj Igara mobilnosti je upoznavanje građanstva i društvenih autoriteta s problematikom osoba s invaliditetom kao i uklanjanje predrasuda i razvoj društvene svijesti o invaliditetu, te zagovaranje stvaranja uvjeta za izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom s mogućnostima drugih članova zajednice. Akcija se izvodi uz vodstvo dugogodišnjih educiranih volontera Društva tjelesnih invalida.

Namjera ove akcje je da dio jednostavne problematike populacije s invaliditetom praktično predstavimo i podijelimo i s Vašim studentima i profesorima. O našoj dobroj namjeri smo već s Vama komunicirali te Vas ovim putem molimo da potaknete studente i profesore na aktivno sudjelovanje u ovoj aktivnosti.

S obzirom na aktualnu situaciju vezanu uz pandemiju bolesti COVID-19 i neizvjesnosti koja zahvaća sve segmente društva, organizatori napominju da se radi o aktivnosti koja se održava na otvorenom i na kojoj se vodi računa o poštivanju svih epidemioloških mjera (zaštitne maske, rukavice, dezinfekcijska sredstva, održavanje razmaka). Uz to, ona je u skladu s točkom 15. Preporuke za održavanje nastave na visokim učilištima u razdoblju pandemije bolesti COVID-19 uz primjenu protuepidemijskih mjera, objavljene od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Pozvani su svi studenti i nastavnici ERF-a na aktivno sudjelovanje u Igrama mobilnosti koje će se održati u petak, 9. listopada 2020. godine na parkiralištu iza zgrade Fakulteta hrvatskih studija u vremenu od 10:00 do 14:00 sati.