Odgojno savjetovalište Centra za rehabilitaciju ERF-a izradilo "Radnu bilježnicu za nastavnike"

Djelatnici Odgojno savjetovalište Centra za rehabilitaciju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu izradili su "Radnu bilježnicu za nastavnike".

Nastavnici i svi odgojno-obrazovni djelatnici u vrijeme pandemije suočeni su s mnogim promjenama i povećanim zahtjevima. U kratkom su se vremenu našli u virtualnom okruženju za poučavanje i učenje kojemu su se trebali prilagoditi. Uz savladavanje svih izazova tehnologije, redovnog odrađivanja niza radnih/školskih zadataka i nedostatka bliskog kontakta s učenicima, uz paralelnu brigu o sebi i svojoj obitelji, izvor su emocionalne podrške učenicima, ali i njihovim roditeljima.

U isto vrijeme, izloženi su brojnim brigama, neizvjesnosti i nedoumicama, jednako kao i ostatak populacije. Suočavanje sa svim ovim izazovima nije nimalo lagano te je potrebno dobro brinuti o sebi, svojim kapacitetima i svom cjelokupnom zdravlju.

U Radnoj bilježnci za nastavnike pripremili su određene smjernice i preporuke, alate za koje se nadamo da mogu pomoći nastavnicima u ovom izazovnom razdoblju.