Preporuke Agencije za mobilnost i programe EU korisnicima programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti u kontekstu izbijanja koronavirusa (COVID-19)

Sukladno preporuci Europske komisije, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Ministarstva vanjskih i europskih poslova te Ministarstva znanosti i obrazovanja u kontekstu izbijanja koronavirusa, Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) savjetuje svim korisnicima programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti da otkažu ili odgode sva putovanja ili dolazne aktivnosti.

Recommendations to Erasmus+ and European Solidarity Corps beneficiaries in the context of coronavirus outbreaks (12. 3. 2020.)

Klauzula "više sile" priznat će se svim korisnicima, domaćim i stranim sudionicima koji predoče odgovarajuću preporuku/uputu nadležnog tijela iz svoje matične države. Troškovi nastali zbog tih okolnosti bit će prihvaćeni, a treba ih navesti u izvještajnom obrascu.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske kontinuirano prati daljnji razvoj situacije te u skladu s tim poduzima odgovarajuće mjere i izdaje preporuke koje možete pratiti na mrežnoj stranici: civilna-zastita.gov.hr

Izuzetno je važno redovito pratiti informacije i preporuke Ministarstva europskih i vanjskih poslova, Ministarstva zdravstvaHrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Svjetske zdravstvene organizacije.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije redovito će obavještavati korisnike o novim uputama i preporukama nadležnih institucija o situaciji s koronavirusom putem mrežnih stranica i stranica na društvenim mrežama.

Mole sve organizacije korisnike programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti da naprave reviziju svih planiranih projektnih aktivnosti te u dogovoru s projektnim partnerima odgode ili po potrebi otkažu sve dolazne i odlazne mobilnosti.

Povezane objave potražite na poveznicama:

Postupanje za korisnike programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti u slučaju više sile u kontekstu izbijanja koronavirusa

Primjena instituta više sile – neophodni administrativni koraci

Često postavljana pitanja

Vlada RH – Sve što trebate znati o zaštiti od koronavirusa

Najnovije informacije Europske komisije o koronavirusu

Zaštita od koronavirusa: Preporuke postupanja u odgojno-obrazovnim ustanovama

Ministarstvo znanosti i obrazovanja preporučilo otkazivanje svih školskih putovanja u Italiju zbog koronavirusa

Komisija osigurala 232 milijuna eura za borbu protiv epidemije koronavirusa

Hrvatski zavod za javno zdravstvo - najnoviji podatci i preporuke

European Centre for Disease Prevention and Control