Poziv volonterima na 18. Festival jednakih mogućnosti

Društvo tjelesnih invalida već osamnaest godina za redom organizira javnu manifestaciju pod nazivom Festival jednakih mogućnosti (F=M). Festival predstavlja osobe s invaliditetom koje s drugim umjetnicima nastupaju u glazbeno-scenskom i likovnom programu, te u edukacijsko-rekreacijskim i sportskim igrama. Svrha je festivala predstavljanje stvaralačkih mogućnosti izvođača programa, šireći poruku da i osobe s invaliditetom trebaju uživati ista prava i obveze poput drugih građana. Na trodnevnom uličnom festivalu nastupa preko 900 izvođača iz zemlje i inozemstva, od kojih oko 600 osoba s invaliditetom.

Ovogodišnji Festival će se održati od 21. do 23. svibnja na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Edukacija i priprema volontera za rad planira se za 8. i 15. svibnja 2019. od 15 do 20 h na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER), Unska 3, dvorana B4.

Organizaciju Festivala pomaže dvadesetak stručnjaka i oko 180 ciljanih volontera - studenata sa petnaest zagrebačkih fakulteta. Radu s volonterima posvećuje se posebna pažnja zbog uloga u budućnost i maksimalnog ostvarivanja projektnih ciljeva. U 10 sati pripreme i 36 sati rada na Festivalu, volonteri se educiraju o invaliditetu i volonterstvu, osposobljavaju se za specijalnu komunikaciju i pomoć osobama svih vrsta oštećenja, te stječu dragocjena iskustva o timskom radu i organiziranju javnih manifestacija većih razmjera. Organizator volontiranja izdavat će propisane potvrde (knjižice) kao trajni dokaz o dobrovoljnom radu za opće dobro.

Pozvani su svi studenti Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na volonterski rad u organizacijskom timu jedinstvene manifestacije urbane kulture čiji program izvode osobe s invaliditetom.

Prijave za volontiranje na 18. Festivalu jednakih mogućnosti vrše se putem online obrasca. Rok za prijavu je do popunjavanja broja od 180 volontera.

Detaljnije informacije dostupne su na mrežnim stranicama Društva tjelesnih invalida i 18. Festivala jednakih mogućnosti.

18 Festival jednakih mogucnosti