Prijave za upis u I. godinu izvanrednog preddiplomskog studija Rehabilitacija u ak. god. 2019./2020. za državljane RH koji su četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje završili u RH prije 2010. godine

Prijave za upis u I. godinu izvanrednog preddiplomskog studija Rehabilitacija u ak. god. 2019./2020. za državljane RH koji su četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje završili u RH prije 2010. godine moguće su od 17. do 28. lipnja 2019. godine.

Pozivaju se zainteresirani pristupnici da u navedenom razdoblju dostave (isključivo poštom) potrebnu dokumentaciju na adresu Fakulteta.

Upisne kvote

Upisne kvote za ak. god. 2019./2020. za izvanredni preddiplomski sveučilišni studij Rehabilitacija za državljane RH koji su četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje završili u RH prije 2010. godine: 20

Uvjeti upisa u I. godinu izvanrednog preddiplomskog sveučilišnog studija Rehabilitacija

Uvjeti upisa za izvanredni preddiplomski studij Rehabilitacija za državljane RH koji su četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje završili u RH prije 2010. godine:

 1. završena najmanje četverogodišnja srednja škola prije 2010. godine u RH tj. prije provođenja državne mature
 2. zaposlenje ili iskustvo u radu s osobama s teškoćama

Samo pristupnici koji ispunjavaju uvjete upisa (pod toč. 1. i 2.) pristupaju razredbenom postupku pojedinog studija.

Razredbeni postupak

Razredbeni postupak za izvanredni preddiplomski sveučilišni studij Rehabilitacija za državljane RH koji su četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje završili u RH prije 2010.:

 • pisana provjera znanja iz biologije, psihologije i sociologije,
 • procjena informiranosti, sklonosti i motiviranosti za studij,
 • procjena funkcionalnih sposobnosti i vještina potrebnih za studij – isključujući je čimbenik (negativna procjena predstavlja nemogućnost upisa na navedeni studij)

Razredbeni prag i rang-lista

Razredbeni prag čini 50% točno riješenih zadataka u pisanoj provjeri znanja iz biologije, psihologije i sociologije.

Pristupnici koji nisu ostvarili 50% točno riješenih zadataka u pisanoj provjeri znanja iz biologije, psihologije i sociologije isključuju se iz daljnjeg tijeka razredbenog postupka.

Pristupnici koji nisu zadovoljili na procjeni funkcionalnih sposobnosti i vještina potrebnih za studij isključuju se iz daljnjeg tijeka razredbenog postupka.

Rang-lista pristupnika za upis na izvanredni preddiplomski sveučilišni studij Rehabilitacija za državljane RH koji su četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje završili u RH prije 2010. godine bit će sastavljena prema:

 1. uspjehu u srednjoj školi – do 260 bodova
 2. uspjehu u pisanoj provjeri znanja iz biologije, psihologije i sociologije – do 600 bodova
 3. uspjehu na procjeni informiranosti, sklonosti i motiviranosti za studij – do 120 bodova

Razredbeni postupak za državljane RH koji su četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje završili u RH prije 2010. godine i rangiranje pristupnika (neće se provoditi putem Središnjeg prijavnog ureda pri AZVO-u i sustava NISpVU) u nadležnosti je Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Razredbeni postupak za upis na izvanredni preddiplomski sveučilišni studij Rehabilitacija za državljane RH koji su četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje završili u RH prije 2010. godine u ljetnom upisnom roku održat će se 8. srpnja 2019.

Privremena rang-lista pristupnika bit će objavljena 9. srpnja 2019. godine na mrežnoj stranici Fakulteta. U roku od 48 sati od objave privremene rang liste, pristupnici imaju pravo prigovora na rezultate pisane provjere znanja. Prigovor se podnosi Fakultetu isključivo elektroničkim putem na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Završna rang-lista pristupnika bit će objavljena 12. srpnja 2019. godine na mrežnoj stranici Fakulteta.

Literatura za pisanu provjeru znanja iz biologije, psihologije sociologije

Literaturu za pisanu provjeru znanja iz biologije, psihologije i sociologije čine sljedeći udžbenici:

 • Psihologija: udžbenik iz psihologije, autor: Denis Bratko, izdavač: Profil, godina izdanja: 2013
 • Sociologija: udžbenik iz sociologije, autor: Nenad Fanuko, izdavač: Profil, godina izdanja: 2013
 • Život 3: udžbenik iz biologije, autori: Žaklin Lukša, Sanja Mikulić, izdavač: Školska knjiga, godina izdanja 2015.

Prijava za upis

Prijava za upis u I. godinu izvanrednog preddiplomskog sveučilišnog studija Rehabilitacija u ak. god. 2019./2020. za državljane RH koji su četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje završili u RH prije 2010. godine sastoji se od:

 1. Prijave za pristup razredbenom postupku
  Pristupnik šalje ispunjeni obrazac za prijavu studija
  Obrazac za prijavu razredbenog postupka (završena škola prije 2010. godine)
 2. Svjedodžbe svih razreda srednje škole
 3. Svjedodžba o završenoj četverogodišnjoj srednjoj školi
 4. Domovnica ili e-Domovnica
 5. Rodni list s OIB-om ili e-Rodni list
 6. Uvjerenje/dokaz o radu s osobama s teškoćama
 7. Potvrde o uplati troškova razredbenog postupka

Pristupnici plaćaju troškove razredbenog postupka u iznosu od 250,00 kuna.
Navedeni iznos se uplaćuje na
IBAN ERF-a: HR8723600001101355137 (Zagrebačka banka d.d.)
Opis plaćanja: Razredbeni postupak 2019
Model: 00
Poziv na broj primatelja: OIB PRISTUPNIKA

Dokumentaciju navedenu pod toč. 1. – 7. pristupnici dostavljaju isključivo poštom od 17. do 28. lipnja 2019. godine na adresu ERF-a:
Sveučilište u Zagrebu
Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet
Prijava za razredbeni postupak
Znanstveno-učilišni kampus Borongaj
Borongajska cesta 83f
10000 Zagreb

Nepotpune i nepravovremene prijave neće biti razmatrane.

NAPOMENA:
Osobni podaci pristupnika (državljani RH koji su četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje završili u RH prije 2010. godine) iz podnesenih prijava za razredbeni postupak, koristit će se u svrhu organiziranja razredbenog postupka i u statističke svrhe te će biti dostupni zaposlenicima Fakulteta koji sudjeluju u pripremi i provođenju razredbenog postupka. Ime i prezime pristupnika (i datum rođenja samo ako postoje pristupnici istog imena i prezimena) objavit će se javno, na mrežnoj stranici Fakulteta, u rasporedu održavanja razredbenog postupka i u rang-listi.

Dodatne informacije dostupne su u Vodiču za upis u I. godinu preddiplomskih studija ERF-a, i u Natječaju za upis studenata u I. godinu sveučilišnih preddiplomskih, integriranih preddiplomskih i diplomskih te stručnih preddiplomskih studija u akademskoj godini 2019./2020. koji raspisuje Sveučilište u Zagrebu na svojim mrežnim stranicama (www.unizg.hr).