Dina Levačić za 13 sati i 7 minuta preplivala kanal Molokai

Dina Levačić, studentica 1. godine diplomskog studija Edukacijska rehabilitacija, uspjela je u svom naumu i preplivala kanal Molokai na Havajima dugačak 42 kilometra, za što joj je trebalo 13 sati i 7 minuta!

Dina je u utorak 28. kolovoza 2018. godine u 06:15 sati po hrvatskom vremenu započela svoje preplivavanje kanala Molokai na Havajima, koji je treći u nizu nakon Cataline i La Mancha u osvajanju Velikih Sedam.

Molokai (Kaiwi) kanal nalazi se između zapadne obale otoka Molokai i istočne obale otoka O'ahu na Havajima s izrazito dubokim morem (701m) i izuzetno jakim strujama Tihog oceana. Tijekom cijelog preplivavanja, Dina se borila s izuzetno velikim valovima, jakim vjetrom i meduzama.

Dina je preplivavanjem kanala Molokai ostvarila drugo po redu najbolje vrijeme za žene i sedmo ukupno. Inače, ovaj kanal prvi puta preplivao je 1961. godine Keo Nakama za 15 sati i 30 minuta, a do sada ga je preplivalo ukupno 60 osoba.

Čestitamo!

DLevacic Molokai 2018

Dina Levačić (22), uspjela je u svom naumu i preplivala kanal Molokai na Havajima dugačak 42 kilometra!

Pročitajte više na Dalmacija Danas: www.dalmacijadanas.hr/uspjela-je-dina-levacic-napravila-podvig-i-preplivala-48-kilometra-dugacak-molokai-kanal © dalmacijadanas.hr