Održan 3. Međunarodni kongres studenata Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta ERFUSS...'18

Na Sveučilišnom kampusu Borongaj od 13. do 15. travnja 2018. godine održan je 3. Međunarodni kongres studenata Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta ERFUSS...'18. U organizaciji kongresa sudjelovao je ukupno 51 student Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (16 studenata u Organizacijskom odboru, 9 u Programskom odboru i 26 volontera).

Kongres je okupio ukupno 256 sudionika, od kojih je stranaca bilo 97. Strani studenti dolazili su iz okolnih zemalja iz regije: Slovenije (Ljubljana), Bosne i Hercegovine (Tuzla i Mostar), Srbije (Novi Sad) i Makedonije (Skoplje). Osim studenata koji dolaze sa studija zastupljenih na ERF-u na kongres je došlo i nekoliko studenata sa sastavnica Sveučilišta u Zagrebu: studenti s Hrvatskih studija, Zdravstvenog veleučilišta, Učiteljskog fakulteta, Filozofskog fakulteta te Pravnog fakulteta.

Sveukupno je održano 6 plenarnih predavanja, 35 usmenih izlaganja, 12 radionica, 3 projekcije filma tematikom vezanih za struke zastupljene na ERF-u, predstavljanje 8 udruga (Inicijativa boli me, Udruga za kreativni socijalni rad, Hrvatski Crveni križ – Služba za zaštitu migranata, Cognitus i aplikacija za pomoć osobama s bihevioralnim ovisnostima – deVicer, Zajednica Susret, Udruga Ozana, Studentska sekcija za neuroznanost te Studentska udruga Pupovci). Poster plakatima obilježen je i Svjetski dan glasa, a plakate su izradili studenti 2. godine preddiplomskog studija Logopedija.

Kongresom su se povezali studenti ERF-a sa sva tri studija (Socijalna pedagogija, Rehabilitacija i Logopedija) te je ostvarena međunarodna suradnju s kolegama iz regije za koju smo sigurni da će se nastaviti i s veseljem iščekujemo ERFUSS 2020. godine.