Poziv na edukaciju "ABA - Primijenjena analiza ponašanja" u sklopu Centra za cjeloživotno obrazovanje Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta

Poštovane kolegice i kolege!

Veliko nam je zadovoljstvo najaviti NOVU edukaciju „ABA – Primijenjena analiza ponašanja“ čiji početak se planira za listopad 2016 godine. Ova edukacija je preduvjet dobivanja certifikata za ABA terapeuta (BCBA certifikat) i ABA praktičara (BCaBA certifikat). Edukaciju i ovaj puta organizira Centar za cjeloživotno obrazovanje Edukacijskorehabilitacijskog fakulteta (ERF) Sveučilišta u Zagrebu.

Edukacija će se provoditi pod etičkim i stručnim nadzorom Behaviour Analyst Certification Boarda (BACB) (www.bacb.com), krovne organizacije koja ima ingerenciju dodjeljivanja certifikata za provedbu primijenjene analize ponašanja. Voditelj edukacije je Dr. Christos Nikopoluos, BCBA-D iz Velike Britanije. Edukacija je prijavljena BACB-u, i trenutno je u postupku verifikacije.

Metode i tehnike primijenjene analize ponašanja znanstveno su utemeljene metode za rad s djecom i odraslima s različitim teškoćama i poremećajima (npr. osobe s poremećajima iz spektra autizma, osobe s nepoželjnim ponašanjima, osobe s intelektualnim teškoćama, osobe s drugim razvojnim poremećajima itd.). Ova edukacija otvara mogućnost premošćivanja brojnih nedostataka prisutnih u hrvatskoj edukacijsko – rehabilitacijskoj praksi. Naime, svjedoci smo činjenice da su stručnjaci suočeni s nedostatnim mogućnostima stručnoga usavršavanja i nerijetko prepušteni samosnalaženju u svakodnevnom radu. Roditelji i djeca su suočeni s nedostatnim mjestima na kojima se nude primjereni terapijski pristupi, zbog čega često s djecom s teškoćama u razvoju rade nedovoljno kvalificirani stručnjaci ili roditelj odlazi van Hrvatske u potrazi za odgovarajućom intervencijom za svoje dijete.

Polaznici ove edukacije imat će jedinstvenu mogućnost da, nakon što zadovolje sve zadane kriterije, postanu certificirani ABA terapeuti i ABA praktičari koji će biti dio svjetske mreže stručnjaka pod vodstvom i nadzorom BACB-a.

U nastavku teksta su navedene opće informacije o edukaciji i obrazac za PRELIMINARNU PRIJAVU (izražavanje namjere) čijim popunjavanjem iskazujete interes za navedenu edukaciju. Pri kontaktiranju i odabiru kandidata vodit ćemo se redoslijedom prijava, stoga osigurajte svoje mjesto tako da ispunite obrazac za ranu prijavu i pošaljete ga na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Molimo Vas da navedeni obrazac šaljete s mail adrese na koju želite primati daljnje informacije o edukaciji.

Nadamo se da ćete i Vi prepoznati važnost i korisnost ove edukacije za Vaš budući rad!

S, poštovanjem,
Dr.sc. Jasmina Stošić, administrativna voditeljica edukacije
Doc.dr.sc. Neven Ricijaš, voditelj Centra za cjeloživotno obrazovanje

U nastavku su dostupni detaljni opisi edukacija te obrasci za prijavu.