Poziv na predavanje „Transfer znanja i tehnologija: gdje smo i što dalje?“ u organizaciji Hrvatske udruge diplomiranih studenata ERF-a 18. lipnja 2018.

Poštovani alumni, nastavnici, studenti,

zadovoljstvo nam je pozvati Vas na predavanje koje organizira Hrvatska udruga diplomiranih studenata Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta (AMCA ERF-a) a u suradnji s Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu te strukovnim udruženjima (HKER, HLD, HUSP). AMCA ERF-a osnovana je 2010. godine s ciljem očuvanja tradicije i ugleda Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, ponajprije kroz snažno povezivanje alumna, nastavnika i sadašnjih studenata tri studijska programa, Edukacijska rehabilitacija, Logopedija, Socijalna pedagogija s matičnim Fakultetom.

Predavanje "Transfer znanja i tehnologija: gdje smo i što dalje?“ održat će izv. prof. sr. sc. Jelena Kuvač Kraljević u ponedjeljak 18. lipnja 2018. godine na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu, dvorana Plitvice, s početkom u 17:30 sati.

AMCA ERF 2018

Središnji pojmovi ovog izlaganja su transfer znanja - dijeljenje ili diseminacija znanja i davanje inputa za rješavanje problema - i transfer tehnologija - proces kojim sveučilišta ili istraživački centri u suradnji s gospodarstvom omogućuju društvu pristup razvijenim tehnologijama na tržištu. Iako ideja o transferu znanja i tehnologija u svijetu nije nova, ovi pojmovi tek su u proteklih nekoliko godina počeli dobivati svoje mjesto u znanstvenim područjima logopedije i edukacijske rehabilitacije. Unatrag pet godina u Laboratoriju za psiholingvistička istraživanja Odsjeka za logopediju provedeno je nekoliko projekata koji su za glavni cilj imali povezivanje akademske zajednice i gospodarstva te razvoj komercijalnih proizvoda tržišno dostupnih stručnim suradnicima logopedima. Putem projektnih aktivnosti u procesu razvoja različitih jezičnih testova oprimjerit će se pojmovi transfera znanja i tehnologija te prikazati uloga i važnost gospodarstva u tom procesu. Također raspravit će se i o specifičnim znanjima i metodološkim okosnicama koje bi trebali posjedovati stručni suradnici kako bi se mogli uključiti u razvoj tržišno dostupnih novih proizvoda.

Ulaz je slobodan. Prijave na mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.