Natječaj za časnike za vezu za potrebe HR PRES

Sveučilište u Zagrebu i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH objavljuje Natječaj za časnike za vezu za potrebe HR PRES namijenjen studentima završnih godina preddiplomskog, diplomskog ili integriranog preddiplomskog i diplomskog studija Sveučilišta u Zagrebu koji u razdoblju predsjedavanja Hrvatske Vijećem Europske unije, od 1. siječnja do 30. lipnja 2020., žele obavljati poslove časnika za vezu.

Hrvatska će od 1. siječnja do 30. lipnja 2020. u vrlo izazovnom razdoblju nakon izbora za Europski parlament u svibnju 2019., formiranja nove Europske komisije i novog mandata EU institucija te povlačenja Ujedinjene Kraljevine iz Europske unije, prvi puta predsjedati Vijećem Europske unije. Predsjedanje će biti vidljiv i važan pokazatelj našega doprinosa djelovanju i razvoju Europske unije, a istodobno će nam dati i priliku da ostavimo svoj zalog, europski i globalni, posebno u područjima koja smatramo važnima i u kojima imamo komplementarne prednosti. 

U Hrvatskoj će se organizirati više od 200 različitih događanja povezanih s našim predsjedanjem Vijećem EU, od onih na najvišoj razini, kao što je neformalni summit europskih čelnika i neformalni ministarski sastanci pa do sve do radnih sastanaka stručnjaka i različitih konferencija. Sve nam to donosi i priliku da kroz održavanje brojnih događanja u zemlji, europskoj obitelji približimo i svoju kulturu, umjetnost, ljude, povijest, znanost, prirodne ljepote…, sve ono što čini naš nacionalni identitet. Tim više što će tijekom 2020. Rijeka biti prvi hrvatski grad koji će obnašati titulu Europske prijestolnice kulture. Uloga predsjedavanja Vijećem EU stoga je istovremeno važna za promicanje europskoga jedinstva i kvalitetnoga funkcioniranja europskih institucija, ali i za pozitivno promicanje nacionalnih različitosti koje sačinjavaju Europu te je time čine bogatijom i uspješnijom.

Ako želite biti dio ovoga velikoga međunarodnog projekta, prijavite se za obavljanje poslova časnika za vezu koji u sebi obuhvaćaju sljedeće:

  • pratnju i pomoć vođi delegacije (Head of Delegation), kao i članovima inozemnih izaslanstva od njihova dolaska do odlaska
  • pomaganje izaslanstvu u svemu što se odnosi na organizacijska pitanja za vrijeme trajanje ministarskih sastanaka
  • koordinacija s event menadžerima, voditeljem voznoga parka i osiguranjem
  • rad na informacijskim i drugima točkama u prostorima održavanja sastanaka, zračnoj luci i hotelima

Rok prijave: 21. ožujak 2019.

Detaljnije informacije o uvjetima i postupku prijave dostupne su na mrežnoj stranici Sveučilišta u Zagrebu.