COVID 19: Preporuka rektora za održavanje nastave na sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu u ljetnom semestru ak. god. 2020./2021.

HZJZ MEF UNIZG COVID-19 preporuke

Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras donio je Preporuku vezanu za održavanje nastave na sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu u ljetnom semestru akademske godine 2020./2021.:

  1. Preporučuje se održavanje nastave na sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu u ljetnom semestru akademske godine 2020./21. u skladu s Preporukom HZJZ za održavanje nastave na visokim učilištima od 31. kolovoza 2020., nadopunjenom 27. studenog 2020. godine, što podrazumijeva obvezno pridržavanje svih protuepidemijskih mjera zaštite (dostatna veličina prostora za osiguranje fizičke distance od najmanje 2m u zatvorenom prostoru među sudionicima, dezinfekcija i prozračivanje prostora) za nastavu koja se odvija uživo.
  2. Sve sastavnice i dalje trebaju svakodnevno slati ažurirane podatke, u za to predviđenom obrascu, o broju oboljelih i onih u samoizolaciji: studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja voditeljici Ureda za zaštitu zdravlja studenata Sveučilišta u Zagrebu, doktorici Jesenki Jeličić, univ. mag. med. dent. spec. na e-adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  3. Pozivaju se predsjednik Studentskoga zbora i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu, da i dalje potiču sve studentske sekcije na aktivno promicanje provođenja svih propisanih javnozdravstvenih mjera prevencije zaraze COVlD-19, kao i na podizanje svijesti o vlastitoj odgovornosti studenata.
  4. Krizni stožer Sveučilišta u Zagrebu pratit će sve nove odluke Stožera civilne zaštite RH te će sukladno tome predložiti izmjene preporuka.