Poziv za sudjelovanje u istraživanju za potrebe izrade završnog rada na temu "Iskustva obiteljskih i društvenih odnosa te akademskog života braće i sestara osoba s poremećajem iz autističnog spektra"

Pozivaju se svi zainteresirani za sudjelovanje u istraživanju u sklopu izrade Završnog rada dviju studentica psihologije Sveučilišta u Zadru na temu "Iskustva obiteljskih i društvenih odnosa te akademskog života braće i sestara osoba s poremećajem iz autističnog spektra". Istraživanje se provodi u obliku intervjua u prisutnosti samo dvije studentice psihologije u trajanju od oko 45 minuta do sat vremena.

Istraživanju mogu pristupiti sudionici od 18 do 30 godina koji imaju brata ili sestru s poremećajem iz autističnog spektra.

Sudjelovanje u istraživanju je dobrovoljno i podaci će se analizirati u sklopu tematske analize, čime će identitet sudionika ostati anoniman. Svi podaci dobiveni tijekom intervjua bit će korišteni samo u istraživačke svrhe navedene u sklopu teme.

Ovim istraživanjem nam je prvenstveno namjera steći dublji uvid u funkcioniranje osoba koje imaju brata ili sestru s poremećajem iz autističnog spektra te se nadamo da ćemo na ovaj način pridonijeti podizanju društvene svijesti za ovu tematiku.

Prijaviti se možete putem online obrasca koji je dostupan na sljedećoj poveznici: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScepFMo_7_iIqCbVlMj1TEVriyNUHBDLNswcVnz9F35c6posQ/viewform?usp=sf_link