Projekt ATTEND dobitnik nagrade Žuti okvir u kategoriji Kvalitetno obrazovanje u sklopu projekta Održiva Hrvatska

Projekt „Podrška ostvarenju jednakih mogućnosti u obrazovanju za učenike s teškoćama u razvoju – ATTEND" osvojio je nagradu Žuti okvir u kategoriji Kvalitetno obrazovanje. ATTEND je izdvojen kao jedan od projekata koji utječe na održive promjene u društvu. Nositelj projekta je CARNET, a upravo je Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu partnerska organizacija zajedno s Fakultetom elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i partnerima s Islanda. Cilj projekta je opremanje 34 centra za odgoj i obrazovanje učenika s teškoćama različitim oblicima asistivne tehnologije kao i obrazovanje njihovih djelatnika za razumijevanje koncepta potpomognute komunikacije i korištenje spomenute tehnologije. Obrazovanje je osmišljeno kroz provedbu edukacija, webinara i e-tečajeva.

Nagradu Žuti okvir dodjeljuju časopis National Geographic Hrvatska i tvrtka Adria Media Zagreb s ciljem promoviranja i vrednovanja djelatnosti povezanih s održivim razvojem, zaštitom okoliša, znanošću i obrazovanjem.

Voditeljica projekta ATTEND za Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu je izv. prof. dr. sc. Renata Pinjatela, a suradnice su prof. dr. sc. Zrinjka Stančić, izv. prof. dr. sc. Jasmina Ivšac Pavliša, asistentice Ana Marija Bohaček i Klara Popčević te stručne suradnice Matea Gazilj, Monika Rosandić Grgić, Ivana Vinceković i Ivana Vuk.

Više detalja o projektu dostupno je putem sljedeće poveznice: Podrška ostvarenju jednakih mogućnosti u obrazovanju za učenike s teškoćama u razvoju – ATTEND