Projekt "Iskustvo zlata vrijedi 2019"

Poslovni dnevnik i Večernji list i ove godine organiziraju projekt Iskustvo zlata vrijedi, putem kojega spajaju partnere poslodavce sa studentima s invaliditetom i studentima slabijega materijalnog statusa. Cilj projekta je omogućavanje prakse radi lakšega zapošljavanja u budućnosti. U natječaju Iskustvo zlata vrijedi 2019. mogu sudjelovati studenti s invaliditetom i studenti slabijega materijalnoga statusa.

Iskustvo zlata vrijedi 2019Do sada je kroz projekt omogućena radna praksa za više od stotinu studenata s invaliditetom te studenata slabijega materijalnog statusa, od kojih je više od desetoro ostvarilo i stalni posao u istoj tvrtki.

Vrijeme obavljanja prakse dogovorno utvrđuju student i partner poslodavac, a praksa mora biti odrađena do kraja 2019. godine.

Poslovni dnevnik i Večernji list i ove godine žele svima kojima život nije pružio jednaku startnu poziciju pomoći da se lakše uključe na tržište rada te jednog dana ravnopravno sudjeluju u tržišnoj utakmici.

Detaljnije informacije i postupak prijave dostupni su na mrežnoj stranici Sveučilišta u Zagrebu.

Poziv studentima za sudjelovanje u projektu "Motiviraj se"

Motiviraj se je projekt u organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu. Studentski zbor studentsko je predstavničko tijelo, čiji su članovi studenti na preddiplomskim, diplomskim i poslijediplomskim studijima Sveučilišta u Zagrebu i bavimo se sadržajima vezanima uz studentski standard, kulturu i sport. Također, pomažemo u rješavanju svih izazova s kojima se studenti susreću tijekom svoga obrazovanja.

Želja Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu je služiti studentima i unaprijediti studentski život, a ideja čitavog projekta vođena je krilaticom "Studenti za studente". Motiviraj se je projekt čiji je cilj edukacija i motivacija studenata kroz razne radionice i predavanja, od toga kako pravilno napisati životopis do savjetovanja pri rješavanju težih životnih problema. Ovo je druga godina izvođenja projekta, a publika neprestalno raste.

Predavanja su besplatna i dostupna svim studentima. Održavat će se u zagrebačkom Studentskom centru (koji se nalazi na adresi Savska cesta 25) i u Kinu Forum (Jarunska 2) u vremenu od 18. do 20. siječnja 2019. godine navedenim rasporedom:

18. siječnja 2019., petak, Stablo znanja (Studentski centar)
16:00 The Biggest Loser, radionica u kojoj studenti dijele međusobno svoje akademske (ne)uspjehe, a psiholog objašnjava takve patente ponašanja te približava studentima kako ih promijeniti u svoju korist, Božidar Nikša Tarabić, mag. psych.
18:00 Saša Ceci, „fizičar na Institutu Ruđer Bošković i jedan od najaktivnijih hrvatskih promicatelja znanosti“ (telegram.hr)
20:00 Goran Šimić, Neuroznanost učenja i pamćenja

19. siječnja 2019., subota, Stablo znanja (Studentski centar)
18:00 Nino Raspudić, Što možemo naučiti od petsto godina stare knjige: primjer Machiavelli

20. siječnja 2019., nedjelja, Kino Forum (Studentski dom Stjepan Radić)
18:00 Željko Pervan, Moje tajne
20:00 Vlatko Štampar, Stand up

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu poziva sve zainteresirane studente da dođu na predavanja i na taj način doprinesu projektu.