Poziv na završnu konferenciju projekta DOBRO

Pozivamo sve zainteresirane na završnu konferenciju projekta "Doprinos boljitku rane intervencije putem društveno korisnog učenja u Gradu Zagrebu i Brodsko-posavskoj županiji – DOBRO" koja će se održati u četvrtak 5. rujna 2019. godine s početkom u 11 sati u u Hotelu Dubrovnik (Gajeva ulica 1, Zagreb) – dvorana Ban Josip Jelačić.

Cilj konferencije je predstavljanje provedenih aktivnosti projekta i informiranje sudionika o ostvarenim ciljevima i rezultatima. Konferencija je namijenjena stručnjacima iz različitih sektora (civilni, obrazovni, socijalni, zdravstveni) koji djeluju u području rane intervencije u djetinjstvu, studentima i svim pojedincima zainteresiranima za temu rane intervencije u djetinjstvu i brige za djecu rane dobi, kao i temu društveno korisnog učenja te je prijavljena za bodovanje Hrvatskoj komori socijalnih radnika, Hrvatskoj psihološkoj komori i Hrvatskoj komori edukacijskih rehabilitatora.

Zbog ograničenog broja mjesta, molimo Vas da svoj dolazak potvrdite što ranije, a najkasnije do ponedjeljka, 2. rujna 2019. ispunjavanjem online prijavnice.

Konferenciju organizira Hrvatska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu (HURID) u sklopu projekta „Doprinos boljitku rane intervencije putem društveno korisnog učenja u Gradu Zagrebu i Brodsko-posavskoj županiji – DOBRO“ čiji je HURID nositelj, a provodi se u partnerstvu s Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu te Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku.

Promoviran projekt DOBRO u sklopu Dana Sveučilišta u Zagrebu 5. studenog 2018.

Dan Sveučilišta u Zagrebu obilježava se svake godine 3. studenog svečanom sjednicom Senata. U sklopu projekta DOBRO održano je obilježavanje Dana Sveučilišta u Zagrebu u ponedjeljak 5. studenog 2018. na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u svrhu promocije projekta među zainteresiranim studentima i nastavnicima koji izravno ne sudjeluju u projektu.

ERF projekt DOBRO dan UNIZG 2018Podjelom promotivnih materijala u predvorju Edukacijsko-rehabilitacijskog Fakulteta volonterke projekta DOBRO informirale su zainteresirane studente i nastavnike o projektnim aktivnostima projekta te o metodologiji društveno korisnog učenja.

Srdačno zahvaljujemo svima koji su pridonijeli obilježavanju Dana Sveučilišta u Zagrebu!

Projekt „Doprinos boljitku rane intervencije putem društveno korisnog učenja u Gradu Zagrebu i Brodsko-posavskoj županiji – DOBRO“ provodi Hrvatska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu (HURID) u partnerstvu s Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku.

Projekt sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u ukupnom iznosu od 875.214,46 kuna. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 743.932,29 kuna.

Više o projektu DOBRO i nadolazećim aktivnostima saznajte na sljedećim stranicama:

Web stranica projekta: dobro.hurid.hr  
Facebook stranica projekta: bit.ly/2ITwlVv
Taržilica raniKLIK.hr: www.raniklik.hr
Web stranica Hrvatske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu (HURID-a): hurid.hr

Završna konferencija projekta UPC-Adapt od 28. do 29. studenog 2018.

Završna konferencija projekta UPC-Adapt održat će se od 28. do 29. studenog 2018. godine u Pragu, Češka. Projekt je trajao 2 godine, vodio ga je University College Ghent (HoGent) iz Belgije, a Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet kao jedan od partnera na projektu vodio je radni paket vezan za razvoj i pilotiranje akademske verzije Europskog univerzalnog prevencijskog kurikuluma (EUPC) namijenjenog obrazovanju stručnjaka u prevenciji. Na završnoj konferenciji bit će predstavljeni rezultati projekta.

Detaljnije informacije dostupne su na mrežnoj stranici projekta: Universal Prevention Curriculum (UPC-Adapt)

Poziv na međunarodnu konferenciju o nestaloj djeci "Čija djeca su nestala djeca"

Međunarodna konferencija o nestaloj djeci "Čija djeca su nestala djeca" održat će se na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u petak 13. srpnja 2018. godine  u organizaciji Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Centra za nestalu i zlostavljanu djecu.

Cilj konferencije je prikaz i rasprava o aktualnim spoznajama (znanstvenim i stručnim) i praksama u području nestanaka djece, kako u europskim državama, tako i u Hrvatskoj. Premda je utvrđivanje broja nestale djece izuzetno kompleksan zadatak, organizacija Missing Children Europe navodi kako se na području Europe svake godine prijavi nestanak 250.000 djece, tj. jedna prijava nestanka djeteta svake dvije minute. Okolnosti nestanka djeteta mogu biti vrlo različite. Može se raditi o bjegovima djece iz obiteljskog doma ili institucija socijalne skrbi, kriminalnim otmicama, roditeljskim otmicama (u smislu pravnog skrbništva nad djetetom), djeci bez pratnje (što je naročito značajno u kontekstu migracijskih kretanja) te djeci koja su nestala iz nekih drugih razloga. Većina navedenih okolnosti stavlja nestalo dijete u brojne rizike, kako za fizičko zdravlje i dobrobit, tako i za mentalno zdravlje i generalnu dobrobit djeteta. Opseg rizika kojem je nestalo dijete izloženo nalaže važnost ozbiljnog pristupa u kreiranju politika i praksi u adresiranju ovog problema.

Zbog ograničenog kapaciteta dvorane, molimo potvrditi dolazak do 10. srpnja 2018. na e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

U nastavku je dostupan program konferencije.

Održana inicijalna konferencija projekta DOBRO - Doprinos boljitku rane intervencije putem društveno korisnog učenja

U četvrtak, 24. svibnja 2018. u Slavonskom Brodu održana je inicijalna konferencija projekta 'DOBRO - Doprinos boljitku rane intervencije putem društveno korisnog učenja' koji je započeo u ožujku 2018. godine.

Cilj projekta je uvođenjem društveno korisnog učenja, pridonijeti javnoj dostupnosti podataka o pružateljima usluga u ranoj intervenciji, osnažiti organizacije civilnog društva i kvalitetu obrazovanja za područje rane intervencije te pridonijeti trajnom partnerstvu dva fakulteta (Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet u Zagrebu i Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku) i organizacija civilnog društva u Gradu Zagrebu i Brodsko-posavskoj županiji.

Inicijalna konferencija organizirana je s ciljem predstavljanja aktivnosti i rezultata projekta DOBRO nastavnicima, studentima, organizacijama civilnog društva, djelatnicima u sustavu rane intervencije u djetinjstvu, korisnicima usluga, donositeljima političkih odluka, medijima i široj društvenoj javnosti.

Više informacija o projektu možete naći na Facebook stranici projekta.

View the embedded image gallery online at:
http://www.erf.unizg.hr/en/novosti/141-projekti#sigFreeIdcb20af3669